Categorieën
Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig Stap 7 - Blijf bewust waarnemen

Accepteer onzekerheid

Accepteer onzekerheid op de doelen stellen reis. Elk ambitieus doel en elke visie die je wil realiseren brengt onzekerheid met zich mee. Accepteer deze onzekerheid en gebruik deze in je voordeel.

Accepteer onzekerheid

Op het moment dat je overtuigd bent van je eigen gelijk, je eigen plan en je eigen succes sta je niet meer open voor feedback en verbeteringen. Vanuit jouw perspectief kan je volledig overtuigd zijn van jouw gelijk, het blijft wel jouw perspectief! En niemand overziet op elk moment alles, ook jij niet.

Vertrouwen in het bereiken van doelen is een voorwaarde om doelen te bereiken.

Zonder een sterk vertrouwen in jouw visie, speerpunten en doelen kom je niet ver. Maar blind vertrouwen hebben in je eigen aanpak is niet hetzelfde als vertrouwen hebben in het bereiken van je doelen en visie. Ook al heb jij:

 • Je visie geformuleerd.
 • De belangrijkste speerpunten afgeleid van deze visie bepaald.
 • De afgeleide SMART doelen om deze speerpunten te realiseren duidelijk omschreven.

Accepteer onzekerheid

Op het moment dat je actie gaat ondernemen ga je geconfronteerd worden met tegenslagen. Waarom? Omdat je doel ambitieus is en buiten je comfort zone ligt. Het is nieuw voor je.

Je hebt het niet eerder gedaan. Natuurlijk zet je wel je kwaliteiten in. Maar dat betekent niet dat het allemaal vanzelf gaat. Niemand weet alles. Niemand overziet alles op elk moment. Wanneer je dit als uitgangspunt durft te accepteren, dan accepteer je ook de onzekerheid waar je mee te maken krijgt als je buiten je comfort zone stapt.

Feedback is super belangrijk

Feedback geeft je de ingang om verbeteringen aan te brengen. Analyseer altijd de verkregen feedback en verwerp deze nooit direct.

Feedback van mensen wiens oordeel je hoog hebt zitten is altijd waardevol en kan blinde vlekken bij jezelf bloot leggen. Problemen los je nooit op door deze te negeren. Feedback geeft je de ingang om problemen op je netvlies te krijgen. Feedback is een cadeautje.

 • Stel jezelf open voor feedback.
 • Bedwing de impuls om in de verdediging te gaan.
 • Luister, onderzoek, analyseer en besluit dan wat je met de feedback doet. Accepteer de feedback die je krijgt.

Wanneer je meer objectief leert waar te nemen, dan kom je tot de conclusie dat je niet alles (kan) weten. En als je niet alles weet, dan kan je ook niet zeker weten dan jij het bij het juiste eind hebt.

 • De meningen van anderen verbreden jouw perspectief als je hier voor open staat.
 • Jij bepaalt in welke mate anderen hun afwijkende visie, mening en dus feedback met jouw delen!
 • En mensen wiens oordeel jij hoog hebt zitten, daar kan je beter redelijk tegen blijven om de feedback deur niet keihard dicht te laten knallen.

Persoonlijke visie ontwerpen

Wanneer je eigen persoonlijke visie ontwerpt dan wordt het eenvoudiger te dealen met alle onzekerheden, verrassingen en tegenslagen op de doelen stellen reis.

Een persoonlijke visie verandert jouw kijk op de wereld. Het verandert je denkpatronen en je mindset.

Jouw visie geeft jou houvast in een onzekere constant veranderende wereld. Wij leven nu eenmaal in een onzekere wereld die continu aan veranderingen onderhevig is. Veranderingen zijn de enige constante en daar moet je mee leren dealen.

Wil jij beter leren dealen met onzekerheden en een eigen waarden gedreven visie formuleren? Mijn nieuwe boek helpt je hierbij.

Winstgevend jaarplan schrijven en meer flow ervaren

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 

Missie/Visie/Ambities

De Doelen Stellen Gids


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen LangeveldVitaliteit is mijn hoogste waarde.

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn! Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw potentieel kunnen vervullen en jouw inspirerende visie kunnen realiseren en jouw missie gaan vervullen. Zo simpel is het. 

Specialisaties Doelen Stellen Gids

Doe het, geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

Kernwaarden van De Doelen Stellen Gids

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Tijdelijke Actie - Gratis lidmaatschap ledengedeelte als je nu mijn boek bestelt


Boek – Doelen bereiken vanuit een visie is met de thuiswinkel waarborg te bestellen bij Boekenbestellen.nl

Bestel mijn boek door op de bestellen knop te klikken. Jij wordt dan doorverwezen naar de site van Boekenbestellen.nl, waar jij in een beveiligde omgeving kan afrekenen en het boek direct toegezonden krijgt via post.nl 

Maak succes voorspelbaar

Winstgevend jaarplan schrijven op het ledengedeelte

Wat ga jij doen op het ledengedeelte?

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en jouw resultaten verdubbelen binnen 3 jaar. 

En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek vanaf maandag 15 augustus bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol (maximaal 15 leden) Je leest hier meer over deze tijdelijke actie.

Missie van de ledensite Doelen Stellen Gids:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit en service leveren op het gebied van business doelen bereiken vanuit een visie, tegen een zo laag mogelijk tarief als mogelijk is.

Specialisaties:

  1. Winstgevende jaarplannen (inclusief inspirerende heldere visie).
  2. Flow ervaren.
  3. Doelen Stellen navigatie met de doelen stellen gids navigator.

Nader kennismaken, begin hier:

Privé:

Begin met de juiste vragen te stellen en ontwerp een levensplan.

Zakelijk:

Begin met het Jaarplan Traject, de basis voor betere bedrijfsresultaten en download het jaarplan sjabloon.

Blogs:

Lees onze blogs.

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen en vervolgens direct het boek kan downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Ontbreekt de drive binnen jouw team? 

Ontbreekt dan misschien ook een inspirerende heldere visie?

De beste teams hebben een interne drive en ook een gemeenschappelijke visie!