Categorieën
Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig Stap 7 - Blijf bewust waarnemen

Accepteer onzekerheid

Accepteer onzekerheid op de doelen stellen reis. Elk ambitieus doel en elke visie die je wil realiseren brengt onzekerheid met zich mee. Accepteer deze onzekerheid en gebruik deze in je voordeel.

Accepteer onzekerheid

Op het moment dat je overtuigd bent van je eigen gelijk, je eigen plan en je eigen succes sta je niet meer open voor feedback en verbeteringen. Vanuit jouw perspectief kan je volledig overtuigd zijn van jouw gelijk, het blijft wel jouw perspectief! En niemand overziet op elk moment alles, ook jij niet.

Vertrouwen in het bereiken van doelen is een voorwaarde om doelen te bereiken.

Zonder een sterk vertrouwen in jouw visie, speerpunten en doelen kom je niet ver. Maar blind vertrouwen hebben in je eigen aanpak is niet hetzelfde als vertrouwen hebben in het bereiken van je doelen en visie. Ook al heb jij:

  • Je visie geformuleerd.
  • De belangrijkste speerpunten afgeleid van deze visie bepaald.
  • De afgeleide SMART doelen om deze speerpunten te realiseren duidelijk omschreven.

Accepteer onzekerheid

Op het moment dat je actie gaat ondernemen ga je geconfronteerd worden met tegenslagen. Waarom? Omdat je doel ambitieus is en buiten je comfort zone ligt. Het is nieuw voor je.

Je hebt het niet eerder gedaan. Natuurlijk zet je wel je kwaliteiten in. Maar dat betekent niet dat het allemaal vanzelf gaat. Niemand weet alles. Niemand overziet alles op elk moment. Wanneer je dit als uitgangspunt durft te accepteren, dan accepteer je ook de onzekerheid waar je mee te maken krijgt als je buiten je comfort zone stapt.

Feedback is super belangrijk

Feedback geeft je de ingang om verbeteringen aan te brengen. Analyseer altijd de verkregen feedback en verwerp deze nooit direct.

Feedback van mensen wiens oordeel je hoog hebt zitten is altijd waardevol en kan blinde vlekken bij jezelf bloot leggen. Problemen los je nooit op door deze te negeren. Feedback geeft je de ingang om problemen op je netvlies te krijgen. Feedback is een cadeautje.

  • Stel jezelf open voor feedback.
  • Bedwing de impuls om in de verdediging te gaan.
  • Luister, onderzoek, analyseer en besluit dan wat je met de feedback doet. Accepteer de feedback die je krijgt.

Wanneer je meer objectief leert waar te nemen, dan kom je tot de conclusie dat je niet alles (kan) weten. En als je niet alles weet, dan kan je ook niet zeker weten dan jij het bij het juiste eind hebt.

  • De meningen van anderen verbreden jouw perspectief als je hier voor open staat.
  • Jij bepaalt in welke mate anderen hun afwijkende visie, mening en dus feedback met jouw delen!
  • En mensen wiens oordeel jij hoog hebt zitten, daar kan je beter redelijk tegen blijven om de feedback deur niet keihard dicht te laten knallen.

Persoonlijke visie ontwerpen

Wanneer je eigen persoonlijke visie ontwerpt dan wordt het eenvoudiger te dealen met alle onzekerheden, verrassingen en tegenslagen op de doelen stellen reis.

Een persoonlijke visie verandert jouw kijk op de wereld. Het verandert je denkpatronen en je mindset.

Jouw visie geeft jou houvast in een onzekere constant veranderende wereld. Wij leven nu eenmaal in een onzekere wereld die continu aan veranderingen onderhevig is. Veranderingen zijn de enige constante en daar moet je mee leren dealen.

Wil jij beter leren dealen met onzekerheden en een eigen waarden gedreven visie formuleren? Mijn nieuwe boek helpt je hierbij.

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids

Doelgroep en missie

Op het leden gedeelte staan 3 onderwerpen centraal:

1 – Winstgevende Jaarplannen.

2 – Flow.

3 – De Doelen Stellen navigator.

Als je stappen voorwaarts wil zetten dan moet je weten wat nu het ‘probleem’ is.

Zolang jij niet precies weet en helder hebt wat het is wat jou nu nog tegenhoudt om een volgende stap te zetten, dan weet je ook niet wat de ‘gap’ is.

En dan weet je dus ook niet wat de juiste oplossing is om de ‘gap’ te overbruggen en een volgende stap te zetten en betere resultaten te behalen.

En daarom hebben wij de nul meting ontwikkeld.

30 vragen geven een ingang tot verbetering

Deze nul meting ga jij invullen om te bepalen waar jij nu staat met jouw business en dit geeft jouw de juiste ingang om jouw business resultaten te verbeteren en stappen voorwaarts te gaan zetten. 

Ben jij geïnteresseerd en wil jij meer weten?

Onze ledensite

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids en doe ik jou een scherpe aanbieding.

Onze belofte

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het gratis eboek te downloaden.