Categorie├źn
Stap 7 - Blijf bewust waarnemen

Alles begint met een gedachte

Alles begint met een gedachte

Alles begint met een gedachteAlles begint met een gedachte.

Wanneer je meer controle over jouw leven wil krijgen, dan dien je allereerst meer controle over je eigen gedachten te krijgen

Waarom?

Je gedachten bepalen je emoties en daarmee het gedrag wat je vervolgens laat zien.

Je houding en gedrag hebben een enorme invloed op de resultaten die je ervaart, en deze kunnen zowel positief als negatief zijn.

Hiermee bepalen houding en gedrag ook de resultaten die je wel of niet realiseert.

Denk hierbij maar aan:

  • De kwaliteit van je relaties.
  • Je financiele omstandigheden waarin je verkeert.
  • Maar denk ook aan bijvoorbeeld je vitaliteit en gezondheid.

Alles begint met een gedachte.

  • Wil je een verandering in je leven aanbrengen?
  • Ben je niet helemaal tevreden met zoals het nu gaat?
  • Ervaar je weerstand en frustratie?

Wanneer je weet wat je niet wil dan kan je hieruit ook afleiden wat je wel wil.

Alles begint met een gedachte en aansluitend ga je een SMART doel bepalen.

Dat wil niet zeggen dat het altijd eenvoudig is om veranderingen door te voeren. Ik weet er alles van. Wat heb ik moeite gehad met het opzetten van de website van de doelen stellen gids. Ik had geen kennis van zaken, het koste me veel energie en nog meer frustratie omdat het niet lukte. Omdat het resultaat niet was zoals ik het wilde.

Toch heb ik doorgezet. Stapje voor stapje heb ik verbeteringen aangebracht. Het resultaat werd steeds een klein beetje beter en ik vond het stap na stap leuker worden. Nu vind het ik het leuk om verbeteringen aan te brengen. Een nieuwe website in de lucht krijgen kost geen enkele moeite meer en levert geen frustraties meer op maar geeft mij veel plezier.

Is mijn website nu perfect? Nee, dat is zeker niet wat ik beweer, maar ik blijf wel sleutelen en experimenteren. Soms zet ik gewoon een 2e website op om op de achtergrond rustig te kunnen experimenteren. Maar de verbeteringen die ik daar realiseer door rustig te experimenteren kan ik op een later moment weer op deze site meenemen.

Het gaat om de reis.

Resultaten zijn het gevolg van de de acties die je wel of niet onderneemt. Geen actie is geen resultaten. De verkeerde actie op het verkeerde moment resulteert alleen maar in weerstand. De juiste acties op het juiste moment resulteren in momentum en flow en in resultaten.

Maar dat betekent wel dat je plezier aan de reis zelf moet beleven, anders ga je de reis nooit volbrengen.

Een gestructureerd stap voor stap systeem borgt dat je jouw doelen ook bereikt.

 

 

error: Content is protected !!