Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Basiswaarden en leiderschap – hoe gedrag en doel afstemmen

Basiswaarden en leiderschap

Basiswaarden en leiderschap. Het is eenvoudig om te roepen dat je commitment 100% is. Iedereen doet het, maar lang niet iedereen laat het zien in zijn houding en resultaatgerichte acties.

Wat wij ontdekt hebben is dat het geen onwil is, ook niets te maken heeft met overschatting en evenmin met het niet kunnen leveren van de noodzakelijke inspanningen die nodig zijn om doelen te bereiken.

Waar het wel mee te maken heeft is dat de meeste mensen:

  1. Geen stap voor stap proces om doelen te bereiken hebben.
  2. Nooit voor zichzelf inzichtelijk gemaakt hebben wat precies nodig is om er hun 100% commitment aan te geven en te blijven geven.

De start is bij elk doel en  jaaropdracht  makkelijk. Iedereen geeft aan 100% commitment te hebben.

Maar dan gebeurt er vroeger of later iets waardoor het commitment ineens weg is. Pas dan blijkt dat het commitment helemaal geen 100% was, maar beduidend lager.

Een van de drie componenten zijn basiswaarden. Basiswaarden en leiderschap hebben een 1 op 1 relatie.

En in een maatschappij waar steeds meer op afstand wordt samengewerkt en de fysieke werkplekken niet meer automatisch op 1 lokatie zijn gecentreerd, gaan basiswaarden een steeds grotere rol spelen.

Basiswaarden en leiderschap

Leiderschap is voor mij niet een positie of een rol maar hoe gedrag en doelen op elkaar worden afgestemd. Het gaat over duidelijke afspraken, strategische speerpunten en een visie. En afgeleide en afgestemde doelen uit het jaarplan die hier invulling aan geven.

Op het moment dat er minder sprake is van fysieke aanwezigheid komt het nog meer aan op een interne drive en betrokkenheid. Basiswaarden  en leiderschap worden dan nog meer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. En leiderschap heeft alles te maken met het sturen op waarden en de win-win-win om de gezamenlijke doelstellingen te realiseren.

Er ontstaat dan automatisch meer balans tussen:

  1. Financiële en kwalitatieve doelstellingen.
  2. Korte- en lange termijn doelen.
  3. Kansen en risico’s.

Waarom ontstaat er automatisch meer balans?

Omdat een win – win – win nu eenmaal de belangen van alle betrokkenen meeneemt en de verschillende stakeholders zorgen voor een natuurlijk evenwicht.

In mijn nieuwe eboek kan je meer lezen over de componenten die van invloed zijn op het commitment.

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids

Doelgroep en missie

Op het leden gedeelte staan 3 onderwerpen centraal:

1 – Winstgevende Jaarplannen.

2 – Flow.

3 – De Doelen Stellen navigator.

Als je stappen voorwaarts wil zetten dan moet je weten wat nu het ‘probleem’ is.

Zolang jij niet precies weet en helder hebt wat het is wat jou nu nog tegenhoudt om een volgende stap te zetten, dan weet je ook niet wat de ‘gap’ is.

En dan weet je dus ook niet wat de juiste oplossing is om de ‘gap’ te overbruggen en een volgende stap te zetten en betere resultaten te behalen.

En daarom hebben wij de nul meting ontwikkeld.

30 vragen geven een ingang tot verbetering

Deze nul meting ga jij invullen om te bepalen waar jij nu staat met jouw business en dit geeft jouw de juiste ingang om jouw business resultaten te verbeteren en stappen voorwaarts te gaan zetten. 

Ben jij geïnteresseerd en wil jij meer weten?

Onze ledensite

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids en doe ik jou een scherpe aanbieding.

Onze belofte

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het gratis eboek te downloaden.