Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Het grotere geheel overzien en veranderingen

Het grotere geheel overzien en veranderingen

Het grotere geheel overzien en overzicht houden helpt je beter om te gaan met veranderingen.

De realiteit is zoals deze is.

Veranderingen zijn een constante, daar is niet aan te ontkomen. En met deze veranderingen komt ook de uitdaging om een manier te vinden hoe je beter met veranderingen kan omgaan.

Het grotere geheel overzien en veranderingen

De bekende quote van Charles Darwin zegt eigenlijk alles.

Het zijn niet de sterkste of slimste mensen die overleven, maar het zijn die mensen die zich het beste weten aan te passen aan de veranderende omgeving

Charles Darwin

Degene die hun doelen bereiken zijn in staat om het grotere geheel te overzien en brengen noodzakelijke veranderingen aan. Het grotere geheel overzien betekent dat je voor ogen hebt wat de doorbraken zijn die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

Als leider van jouw team, afdeling of organisatie zal je het grotere plaatje moeten overzien om jouw team, afdeling of organisatie op een goede manieren aan te passen aan de veranderingen. Maak een plan om het grotere geheel te overzien, veranderingen door te voeren en je visie te realiseren.

Focus op details vernauwt je blik

Focus op details vernauwt je blik waardoor je het overzicht kwijt raakt

Een visie beschrijft een ideale staat die je over een aantal jaren bereikt wil hebben. Een visie laat jou het grotere geheel overzien en maakt het eenvoudiger voor je om veranderingen door te voeren. Het heeft niet zoveel zin om discussies te voeren over de details van jouw visie als je nog met het grote plaatje bezig bent. Teveel focus op de details in een te vroeg stadium vernauwt je blik. Zoals ik eerder heb geschreven zijn details heel belangrijk in de uitvoering als je concrete doelen hebt gesteld. Details maken wel degelijk een verschil in het wel of niet ervaren van plezier, enthousiasme en het wel/niet krijgen van energie!

Vertrouwen in bereiken van doelen vraagt om een kaart

Doelen bereiken en vertrouwen krijgen in het bereiken van jouw doelen vraagt om de juiste hulpmiddelen. Een gebouw bouwen is onmogelijk zonder de juiste hulpmiddelen. Zonder een tekening van het gebouw, begint een bouwbedrijf niet met het bouwen. Net als een bouwer een tekening nodig heeft, heb jij een kaart nodig om jouw doelen te bereiken.

Visie ontwikkelen en overzicht krijgen

Succes behalen, visie ontwikkelen en overzicht krijgen

Een visie ontwikkelen, overzicht houden, rust bewaren en gerichte actie ondernemen zijn allen noodzakelijk om betere resultaten te behalen. Overzicht houden en rust bewaren geeft je zelfvertrouwen en zonder (zelf)vertrouwen behaal je geen betere (financiële) resultaten. 

Het grotere geheel overzien en een persoonlijke visie ontwerpen

Wil jij aan de slag met enig persoonlijke visie?

  • Een persoonlijke visie ontwerpen begint voor mij met het ontdekken van jouw meest belangrijke persoonlijke waarden.
  • Een visie is de beschrijving van jouw meest ideale situatie in de toekomst.
  • En daarom is een visie beschrijving een reis en een proces.
  • Het is nooit klaar. Het is nooit af. Er zit geen einde aan, continu voeg je nieuwe details toe, omdat je nieuwe inzichten krijgt.
  • En omdat je constant nieuwe inzichten krijgt creëer je ook constant nieuwe mogelijkheden. 

Persoonlijke visie die bij je past

Wanneer je een persoonlijke visie ontwerpt gebaseerd op jouw meest belangrijke waarden dan borg je dat deze persoonlijke visie bij je past. Alles waar je succesvol in bent doe je op een manier die bij jou past en waar jij je kwaliteiten volop inzet. Wil jij meer jouw kwaliteiten inzetten?

Zet je kwaliteiten en bereik doelen

  • Iedereen heeft specifieke kwaliteiten en is uniek op een bepaald gebied.
  • De kunst is om te ontdekken wat jouw specifieke gebied is en waar en hoe jouw unieke kwaliteiten het best tot hun recht komen.
  • Zelfvertrouwen ga je niet krijgen als je alleen maar kritiek krijgt.
  • En kritiek blijf je krijgen als je niet jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol inzet.
Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Hoe ga jij betere resultaten behalen?

Hoe ga jij betere resultaten behalen

Hoe ga jij betere resultaten behalen in 2021? Ik worstel, ben nauwelijks nog gemotiveerd en ik ben niet tevreden over de resultaten die ik behaal – zo begon het gesprek met een ondernemer afgelopen week. Het zijn onzekere tijden en COVID heeft het er niet eenvoudiger op gemaakt. Ik spreek regelmatig mensen die soortgelijke uitspraken doen. Iedereen wil betere resultaten behalen.

Categorieën
Stap 8 - Zet de volgende stap Teamdoelen

Specifieke kwaliteiten inzetten

Door jouw specifieke kwaliteiten te gaan inzetten, ga jij ook stap voor stap steeds verder vanuit kracht werken.

specifieke kwaliteiten inzetten

Fysiek zijn we allemaal verschillend en mentaal is dat niet anders. We zijn verschillend en hebben allemaal specifieke kwaliteiten die we kunnen inzetten. Door het inzetten van dit stukje uniekheid, kan ook jij het verschil maken en extra toegevoegde waarde leveren

Categorieën
Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig Stap 7 - Blijf bewust waarnemen

Accepteer onzekerheid

Accepteer onzekerheid op de doelen stellen reis. Elk ambitieus doel en elke visie die je wil realiseren brengt onzekerheid met zich mee. Accepteer deze onzekerheid en gebruik deze in je voordeel.

Accepteer onzekerheid

Op het moment dat je overtuigd bent van je eigen gelijk, je eigen plan en je eigen succes sta je niet meer open voor feedback en verbeteringen. Vanuit jouw perspectief kan je volledig overtuigd zijn van jouw gelijk, het blijft wel jouw perspectief! En niemand overziet op elk moment alles, ook jij niet.

Categorieën
Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig

Feedback krijgen en accepteren

feedback krijgen en accepteren

Feedback krijgen en accepteren helpt je een volgende stap te zetten. Feedback krijgen en direct in de verdediging gaan en proberen je gelijk te halen brengt je daarentegen geen stap verder. Toch is dit wat vaak geschiedt en jou misschien ook wel vaak overkomt? Misschien zie je het zelf als uitleggen en toelichten waarom de ander ongelijk heeft?

Feedback krijgen en accepteren wil niet zeggen dat de ander altijd gelijk heeft. Maar feedback accepteren, logisch nadenken over de feedback die je krijgt en dan een besluit nemen wat je wel of niet gaat doen met de verkregen feedback, gooit de deur richting de ander niet dicht maar houdt deze open. Feedback is een voorwaarde voor succes, dus houdt de deur open bij mensen wiens oordeel je wil blijven horen, ook als je het niet met hun eens bent.

Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel Teamdoelen

Focus op je sterktes en vorm een team

Focus op je sterktes en vorm een team

Focus op je sterktes en vorm een team. Ga geen gevecht aan wat je niet kan winnen. Je bent niet overal even goed in en dus zal je een team moeten vormen zodat anderen jouw zwaktes compenseren.

Een inspirerende visie nodigt anderen uit om samen met jou een team te vormen.

Focus is een succesbepalende factor. Om resultaatgericht als team aan de slag te gaan dient het team een richtpunt te hebben.

Wat helpt is een inspirerende visie. Wanneer een bedrijf een inspirerende visie heeft geformuleerd, dan hebben alle medewerkers een richtpunt waar de acties op gericht zijn

Focus op je sterktes en vorm een team

Je focust op je sterktes, maar moet wel weten wat je zwaktes zijn. En we hebben allemaal zwaktes en dat hoeft je succes ook niet in de weg te staan als je een team hebt gevormd. Het team formuleert de teamdoelstellingen en deze geven het team focus. Samen benoem je de concrete jaardoelen met elkaar, welke afgeleid zijn van de strategische speerpunten uit het jaarplan. 

Categorieën
Stap 4 - Verkrijg 100% vertrouwen in jouw doel

Doorzettingsvermogen ontwikkelen

Doorzettingsvermogen ontwikkelen is eenvoudig als je plezier, enthousiasme en energie centraal zet.

Doorzettingsvermogen ontwikkelen

Doorzettingsvermogen ontwikkelen is geen issue als je direct plezier aan de acties zelf beleeft. Wanneer je geen plezier ervaart, dan komt het aan op doorzetten en discipline. En als je niet meer weet waarom en waarvoor je het allemaal doet, en het zicht op je grote ‘waarom’ bent verloren, dan zet je niet door en red je het niet met alleen discipline.

Doorzettingsvermogen ontwikkelen en goede routines