Business doelen bereiken en verwachtingen inlossen

Business doelen bereiken en verwachtingen inlossen

Business doelen bereiken en verwachtingen inlossen

Hoge verwachtingen inlossen is niet eenvoudig. Hoge verwachtingen hebben is wel het startpunt om business doelen te bereiken en betere resultaten te gaan behalen.

Waarom dit zo is?

Heel eenvoudig, zonder het hebben van positieve verwachtingen kom jij niet in beweging en waarom zou je ook? Dus het startpunt voor betere resultaten zijn hoge verwachtingen die je formuleert in een inspirerende visie.

Hoe ga je de hoge verwachtingen inlossen en business doelen bereiken?

Maar vervolgens moet je deze hoge verwachtingen wel inlossen.

Los je de verwachtingen niet in dan krijg je in het meest gunstige geval alleen te maken met teleurstellingen. In een meer ongunstig geval ben je jouw baan kwijt of gaat jouw bedrijf failliet om maar eens twee voorbeelden te geven.

Hoe hoger het ambitieniveau is, des te meer energie zal moeten worden aangewend om dit ambitieniveau te realiseren.  

Je beste doen en laten heeft jou/jouw team tot dit punt gebracht en gaat je niet verder brengen. Ga dus anders om met veranderingen want veranderingen brengen je wel verder.

Dus als jij als persoon ambitieus bent dan moet:

 • De WIE jij bent groeien als mens.
 • Moet de WAT je doet groeien/beter worden.
 • En moet de HOE je jouw werk doet groeien en naar een hoger niveau gaan.

Hoge verwachtingen inlossen heeft dus alles te maken met de groei van de WIE, WAT en HOE.

Om de organisatie visie te kunnen realiseren, dienen de medewerkers te groeien op de WIE, WAT en HOE aspecten. 

 1. Maar wanneer komen mensen in beweging?
 2. Hoe worden hoge verwachtingen ingelost?
 3. Welk probleem dient eerst getackeld te worden?

Business doelen bereiken en verwachtingen inlossen - Onbewust Onbekwaam

Zolang je denkt dat je goed bezig bent – terwijl je laag scoort ten opzichte van de gouden standaard – ga jij nooit de hoge verwachtingen inlossen!

Zolang iemand denkt dat hij goed bezig is, terwijl hij dat helemaal niet is – afgezet tegen het referentiekader – dan ontbreekt bij die persoon elke prikkel en dus noodzaak om te gaan verbeteren. En dus verbetert die persoon ook niet. 

 

Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam

Bewust onbekwaam is de oplossing

De oplossing ligt in de volgende fase. Zodra iemand bewust wordt van zijn onbekwaamheid ontstaat WEL de prikkel om te groeien en stappen voorwaarts te zetten.

Hoe wordt iemand bewust van zijn onbekwaamheid?

De oplossing kan eenvoudig zijn:

Test (=nul-meting) – Ontvang je score – Onderneem de juiste actie – Verbeter jouw resultaten.

Vervolgens test jij elke 3 maanden waar je staat, monitor je de progressie en:

Test opnieuw – Ontvang je nieuwe score – Onderneem opnieuw de juiste actie – Verbeter ook nu weer jouw resultaten.

DSG brengt jouw de tools om te testen, te groeien en te ontwikkelen. Voor zowel organisaties als ambitieuze mensen.

Betere (bedrijfs) resultaten en persoonlijke groei en -ontwikkeling zijn het logische gevolg. Want na het testen start het leertraject. Pas als iemand zelf tot de conclusie komt dat hij moet verbeteren, ontstaat een ingang om te verbeteren en kan het leertraject starten. Noodzakelijk is herkenning, erkenning en de bereidheid om te verbeteren. De juiste tools en begeleiding maken vervolgens het verschil.

Bewust bekwaam worden - het leertraject

Zodra je bewust wordt van hetgeen je nu nog tegenhoudt om een volgende stap te zetten, dan kan je dit oplossen. Maar je kan niet oplossen wat je niet weet. En als jij denkt dat er geen probleem is dan komt het niet eens in je op om te verbeteren.

Maar als je WEET wat de ‘GAP’ is dan kan je de ‘GAP’ wel overbruggen!

Natuurlijk kan je dan andere acties vanuit een andere mindset ondernemen!

Iedereen kan dat! Jij ook!

En als jij:

 • De juiste stap.
 • In de juiste volgorde.
 • Op het juiste moment.
 • Om de juiste redenen zet.

Dan ga jij de volgende stap zetten en worden jouw prestaties beter. En met wat doorzettingsvermogen kan iedereen stappen voorwaarts zetten.

Doorzettingsvermogen is geen issue als je iets doet waar je plezier aan beleeft, waar je enthousiast over bent en waar je energie van krijgt. Nieuwe routines vorm je op deze manier spelenderwijs.

Onbewust bekwaam en flow

En dan wordt het echt leuk. Nieuwe routines vormen is leuk en levert heel veel op. Zodra je nieuwe routines hebt gevormd gaan dingen ‘vanzelf’. Door vol te houden en nieuwe routines te vormen kom je vanzelf in fase IV terecht!

In fase IV ben je onbewust bekwaam en neem je intuïtief de juiste beslissingen en onderneem je automatisch slimmere acties. Logischerwijs presteer je beter en behaal je betere RESULTATEN.

Je komt NOOIT in fase IV terecht als je een ander kopieert. Je kan heel ver komen met het kopiëren van anderen, maar je gaat waarschijnlijk niet ONBEWUST ONBEKWAAM worden omdat je met kopieergedrag niet van EIGEN KRACHT uitgaat. En iedereen is anders, dus je kan NOOIT alle van belang zijnde aspecten van een ander KOPIËREN.

Om betere resultaten in minder tijd te behalen moet je doorgroeien naar fase IV, de fase waarin je kan zeggen dat je onbewust bekwaam bent geworden.

Wil jij jouw hoge verwachtingen inlossen en business doelen bereiken?

Ontwerp dan een eigen visie en ga ervoor! Heel veel zaken zijn niet te plannen en zijn niet te controleren … mee eens!

Maar er blijven gelukkig nog genoeg zaken over waar jij wel controle over hebt. In ieder geval genoeg zaken waar je wel controle over hebt om zodoende je eigen visie wel te realiseren!

 • Heb je alles al geprobeerd en wil je nu echt vooruit?
 • Ben jij ambitieus en wil je een volgende stap zetten?
 • Wil jij succes meer voorspelbaar maken voor jezelf?

Lid worden ledengedeelte?

Er zijn heel veel zaken waar jij GEEN controle over hebt.
 
Gelukkig zijn er genoeg zaken waar jij WEL CONTROLE over hebt.
 
Er zijn in ieder geval genoeg zaken waar jij wel controle over hebt om stappen voorwaarts te blijven zetten en jouw doelen wel te bereiken. 
 
 • Sta jij open voor veranderingen en wil jij stappen voorwaarts zetten?
 • Wil jij continu jouw grenzen verleggen en je comfort zone groter maken?
 • Ben je nu niet tevreden over de resultaten die jij nu behaalt?

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids.

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld


 

Geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

 

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het boek te downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken.