Categorie├źn
E-boek Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig

Comfortzone paradox – elke dag heb je een keuze om het anders te doen

comfortzone paradox.

Comfortzone paradox

Een lange termijn visie hebben om doelen te bereiken is goed. Lange termijn relaties geven een goede basis. Besluiten nemen op basis van de lange termijn resultaten die deze besluiten opleveren is ook goed.

Een lange termijn visie gaat alleen werken als je nu iets doet wat je leuk vindt, wat je plezier geeft en waar je energie van krijgt.

Comfortzone paradox

De paradox hierbij is dat je soms eerst in beweging moet komen, actie moet ondernemen en daarbij uit je comfortzone moet komen om het leuk te gaan vinden. Binnen je comfortzone is het veilig, voelt het vertrouwd, is het overzichtelijk en zijn de resultaten voorspelbaar. Hier zit dus ook direct de belemmering. Wanneer je andere resultaten wil ervaren dan zal je andere acties dienen te gaan ondernemen vanuit een andere mindset. Iedereen zal dit beamen .

De comfortzone paradox

Het voelt niet goed, het is niet leuk. Ik beleef er geen plezier aan is het standaard antwoord als je uitgedaagd wordt om in beweging te komen omdat je andere resultaten wil bereiken.

Ik weet er alles van. Wat heb ik moeite gehad met het opzetten van de website van de doelen stellen gids. Ik had geen kennis van zaken, het koste me veel energie en nog meer frustratie omdat het niet lukte. Omdat het resultaat niet was zoals ik het wilde. Toch heb ik doorgezet. Stapje voor stapje heb ik verbeteringen aangebracht. Het resultaat werd steeds een klein beetje beter en ik vond het stap na stap leuker worden. Nu vind het ik het leuk om verbeteringen aan te brengen. Een nieuwe website in de lucht krijgen kost geen enkele moeite meer en levert geen frustraties meer op maar geeft mij veel plezier.

Elke dag heb je een keuze om het anders te doen

Iedere dag is een nieuwe kans om het anders te gaan aanpakken.

Je kan bijvoorbeeld je focus op iets anders gaan richten. Of je kiest ervoor om iets nieuws op te pakken, een nieuwe hobby, een nieuwe vaardigheid, een nieuwe studie, een nieuwe sport, een nieuwe website, een nieuw doel. Vind een weg om te dealen met de comfortzone paradox.

Wanneer jij een verandering op een levensgebied wil aanbrengen, dan zal je een besluit hiertoe dienen te nemen. Je zal vervolgens je focus hierop dienen te richten. Ook zal je actie dienen te ondernemen. Je zal met de comfortzone paradox te maken krijgen. Het is niet altijd even makkelijk om je focus op je doelen gericht te houden. Focus behouden wordt veel eenvoudiger als je precies weet:

  • Wat je smart doel is.
  • Waarom dit doel belangrijk voor je is.
  • Je een stappenplan op hoofdlijnen hebt om koers te behouden.

Je leest er meer over in de twee e-boeken die ik heb geschreven en welke jij gratis kan downloaden.

 

Gratis ebook doelen bereiken

Meld je aan en download direct:

Ebook I : Vol vertrouwen persoonlijke doelen bereiken

Ebook II: Ambitieuze SMART doelen

 

 

error: Content is protected !!