Categorieën
Stap 4 - Verkrijg 100% vertrouwen in jouw doel

Doorzettingsvermogen ontwikkelen

Doorzettingsvermogen ontwikkelen is eenvoudig als je plezier, enthousiasme en energie centraal zet.

Doorzettingsvermogen ontwikkelen

Doorzettingsvermogen ontwikkelen is geen issue als je direct plezier aan de acties zelf beleeft. Wanneer je geen plezier ervaart, dan komt het aan op doorzetten en discipline. En als je niet meer weet waarom en waarvoor je het allemaal doet, en het zicht op je grote ‘waarom’ bent verloren, dan zet je niet door en red je het niet met alleen discipline.

Doorzettingsvermogen ontwikkelen en goede routines

Doorzettingsvermogen ontwikkelen is geen issue als je de juiste acties onderneemt vanuit de juiste mindset. Goede routines zijn een succes bepalende factor. Wanneer je goede routines ontwikkelt hebt, dan onderneem je actie, punt. Actie ondernemen kost je nauwelijks energie, als je een goede routine ontwikkelt hebt. De acties zitten dan in jouw systeem, daar denk je nauwelijks meer bij na, je doet het gewoon.

Doorzettingsvermogen ontwikkelen en waarden gedreven handelen

Wanneer je echt enthousiast over iets bent, of dit nu financieel, fysiek of mentaal is, dan vind je een manier om dit te bereiken. Enthousiasme geeft niet alleen energie maar stimuleert ook je creativiteit. Zonder energie en creativiteit los je geen (grote) problemen op.

Passie voelen voor iets of iemand betekent dat je een sterke emotie voelt. Een sterke emotie geeft een sterke drive en is totaal iets anders dan ‘geïnteresseerd’ zijn in iets of iemand.

Passie en enthousiasme voel jij en anderen voelen dit en zien dit ook. En of je het nu passie noemt of enthousiasme, beiden voel je in je lichaam.

Waarden gedreven handelen brengt op een natuurlijke manier een win-win-win met zich mee. Je gaat automatisch meer doen van hetgeen je leuk vindt. Zet plezier voorop in deze zoektocht. Ontdek of herontdek waar jij enthousiast over bent, jij energie van krijgt en plezier aan beleeft.

  • Maar wat is nu wat jij echt leuk vindt?
  • Waar word jij enthousiast van?
  • Wat geeft jou eigenlijk energie?

Hoe eenvoudig deze vragen ook lijken, de antwoorden zijn vaak minder eenvoudig te geven.

Ga geen gevecht aan wat je niet kan winnen. Dus als je zwak bent op bepaalde onderdelen vorm dan een team. Een inspirerende visie nodigt anderen uit om samen met jou een team te vormen. Wat is jouw visie? Wil jij een eigen visie formuleren maar weet je niet hoe?

Zet je kwaliteiten in en focus op wat al goed gaat.

Breng focus aan. Focus aanbrengen is eenvoudig als je een richtpunt hebt. Je kan niet alles doen en ook is niet alles even belangrijk. Er zijn altijd enkele zaken die veel belangrijker zijn voor jouw succes dan al die andere zaken die ook om aandacht schreeuwen. Jouw visie geeft jou deze focus. De speerpunten om jouw visie te realiseren zijn het meest belangrijk. Zet je kwaliteiten in en focus je op die doelen die belangrijk voor je zijn. Gebruik jouw visie als richtpunt, net zoals succesvolle bedrijven dit doen.

Krijg oog voor wat er wel goed gaat. Kleine succesjes noteren maakt dat je oog krijgt voor wat goed gaat. Het resultaat hiervan is dat beter kan dealen met problemen en positiever in het leven staat.

Stel een strategisch plan op

Wanneer doorzettingsvermogen aanwezig is omdat je plezier aan de acties zelf beleeft, zorg dan ook voor duidelijke meetpunten. Op basis van deze meetpunten krijg je zicht op de succesjes die je behaalt. Een strategisch plan heeft een aantal milestones of tussendoelen. Deze tussen stappen/doelen of milestones maken duidelijk wat jij moet doen en waarin jij moet slagen om uiteindelijk je visie en doelen te bereiken. En wanneer jij bij het bepalen van jouw visie jouw eigen meest belangrijke waarden centraal hebt gezet, dan is actie ondernemen geen issue.

Wil jij een eigen waarden gedreven visie formuleren maar weet jij niet hoe je dit moet aanpakken?

Heeft 2020 jou niet gebracht wat je hiervan had verwacht?

Zijn jouw verwachtingen dit jaar niet uitgekomen?

Maak jij je zorgen?

Slaap je slecht?

Ervaar jij stress?

Ben jij bang dat 2021 ook een slecht jaar voor jou gaat worden?

Doorbeek de vicieuze cirkel nu, volg een routekaart met een voorspelbare uitkomst en maak succes voorspelbaar voor jezelf.

error: Content is protected !!