Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Een voorspelbaar proces volgen

Een voorspelbaar proces volgen leidt logischerwijs tot een voorspelbaar resultaat. Waarom laten zoveel mensen zich dan toch door hun negatieve emoties leiden vraag ik me vaak af?

Een voorspelbaar proces volgen

Emotioneel genomen besluiten beginvloeden het eindresultaat. Besluiten genomen vanuit een negatieve mindset doorkruizen het voorspelbare proces. En daarmee is het voorspelbare eindresultaat ook onbereikbaar geworden.

Een voorspelbaar proces volgen

Om een voorspelbaar eindresultaat te behalen zal je een proces moeten volgen wat tot het gewenste resultaat leidt. De eerste stap die je derhalve moet zetten is het proces beschrijven. En dit is niet altijd eenvoudig. Zelfs als je heel bekwaam bent en in staat bent om goede resultaten te behalen, dan is het nog niet eenvoudig om dit anderen te leren. Het verschil zit hem vaak in de details. Wil jij een voorspelbaar proces volgen dan moet het proces gedetailleerd genoeg beschreven zijn. En dit kan nog knap lastig zijn.

Een voorspelbaar proces volgen, waar ben jij goed in?

Beschrijf je eigen proces van iets waar jij super goed in bent.

Probeer het zelf maar eens. Iedereen heeft specifieke kwaliteiten. Jij dus ook. Benoem een specifieke kwaliteit van jezelf. Waar ben jij super goed in? En beschrijf nu het proces wat leidt tot dit eindresultaat. Beschrijf heel nauwkeurig wat jij precies doet – zodat iemand die van jou wil leren wat jij goed kan – het ook kan doen. Dus iemand die het nog nooit gedaan heeft doet stap voor stap precies hetzelfde als wat jij doet om tot een zelfde resultaat te komen.

 • Lukt jou dit?
 • Heb je dit wel eens geprobeerd?
 • De kans is heel groot dat dit je niet in 1 keer lukt.

Wanneer jij onbewust bekwaam bent, dan ben je goed in wat je doet. Maar dat wil niet zeggen dat je precies weet wat jij nu zo goed doet. En als je niet precies weet wat jij doet, dan kan je het ook nooit overdragen aan een ander, die van jou wil leren wat jij kan.

Het vergt heel veel bewuste aandacht om een voorspelbaar proces goed uit te schrijven. Maar zelfs als het proces goed is uitgeschreven help je het voorspelbare proces volledig om zeep als je in een opwelling je negatieve emoties leidend laat zijn.

 • Emotioneel genomen besluiten (vanuit een negatieve staat van zijn) zijn schadelijk voor het eindresultaat.
 • Emotioneel genomen besluiten doorkruizen het voorspelbare proces.
 • En dus is het voorspelbare eindresultaat ook weg.

Bewust bekwaam worden

Om bewust bekwaam te worden zal je eerst zelf moet inzien dat jij nu onbewust onbekwaam bent. En dit is bijzonder lastig en confronterend!

Dit is de grootste bottleneck om te groeien als mens. Zolang jij vindt dat je iets nu goed doet heb jij geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat je misschien wel iets fout doet.

Resultaten geven overduidelijk aan of je iets goed of fout doet

De resultaten die je nu ervaart zeggen alles. Ben jij niet tevreden over de resultaten die jij nu ervaart, dan is de kans bijzonder groot dat je onbewust onbekwaam bent. En tja …. als je niet weet wat je niet goed doet, dan blijf je stug doorgaan met iets wat nooit gaat werken.

Bewust onbekwaam zijn is positief

Wanneer je bewust wordt van je eigen onbekwaamheid heb je een enorme stap voorwaarts gezet!

Bewust worden van je eigen onbekwaamheid is daarom super positief. Bewust worden van je onbekwaamheid geeft een opening om:

 • Te leren.
 • Te groeien en je verder te ontwikkelen.
 • Betere resultaten te behalen.

Mijn uitgangspunt is helder.

Succes is voorspelbaar te maken als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde, vanuit de juiste mindset doet.

Wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, dan maak jij succes stap voor stap meer voorspelbaar voor jezelf.

Met mijn boek coach ik jou door het  proces heen waardoor jij een super helder overzicht krijgt wat:

 1. Jouw werkelijke verwachtingen zijn voor de komende jaren.
 2. De visie is die je hieruit kan afleiden.
 3. Waarom jij absoluut deze visie wil verwezenlijken!
 4. Jouw missie is.
 5. De speerpunten zijn om een aantal doorbraken te creëren en waarmee jouw toekomst er direct heel veel positiever uitziet.
 6. Welke rol je dient op te pakken om jouw visie te kunnen realiseren.
 7. De smart doelen zijn die je gaat stellen om stap voor stap de doorbraken te realiseren en daarmee stap voor stap jouw visie te verwezenlijken.
 8. De succes bepalende factoren zijn.

Doorloop een stap voor stap proces met een zekere uitkomst.

Volg een routekaart welke is afgeleid van de routekaart die succesvolle bedrijven ook volgen en waarmee zij succes zijn.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor!

Realiseer vol vertrouwen jouw meest waardevolle visie en ervaar direct meer plezier, enthousiasme en energie.

Lid worden ledengedeelte?

Er zijn heel veel zaken waar jij GEEN controle over hebt.
 
Gelukkig zijn er genoeg zaken waar jij WEL CONTROLE over hebt.
 
Er zijn in ieder geval genoeg zaken waar jij wel controle over hebt om stappen voorwaarts te blijven zetten en jouw doelen wel te bereiken. 
 
 • Sta jij open voor veranderingen en wil jij stappen voorwaarts zetten?
 • Wil jij continu jouw grenzen verleggen en je comfort zone groter maken?
 • Ben je nu niet tevreden over de resultaten die jij nu behaalt?

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids.

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld


 

Geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

 

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het boek te downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken.