Categorieën
Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig

Feedback krijgen en accepteren

feedback krijgen en accepteren

Feedback krijgen en accepteren helpt je een volgende stap te zetten. Feedback krijgen en direct in de verdediging gaan en proberen je gelijk te halen brengt je daarentegen geen stap verder. Toch is dit wat vaak geschiedt en jou misschien ook wel vaak overkomt? Misschien zie je het zelf als uitleggen en toelichten waarom de ander ongelijk heeft?

Feedback krijgen en accepteren wil niet zeggen dat de ander altijd gelijk heeft. Maar feedback accepteren, logisch nadenken over de feedback die je krijgt en dan een besluit nemen wat je wel of niet gaat doen met de verkregen feedback, gooit de deur richting de ander niet dicht maar houdt deze open. Feedback is een voorwaarde voor succes, dus houdt de deur open bij mensen wiens oordeel je wil blijven horen, ook als je het niet met hun eens bent.

Feedback krijgen en accepteren

Iedereen neemt waar vanuit zijn eigen perspectief. En vanuit zijn/haar perspectief heeft de ander gelijk, het is immers zijn/haar waarheid. Hetgeen niet wil zeggen dat de ander ook gelijk heeft.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ander waarneemt vanuit details en daarmee het totaal plaatje niet overziet.

Vanuit een breder perspectief waaruit jij waarneemt kan de ander in jouw ogen volkomen ongelijk hebben. Wanneer jij een visie voor jezelf hebt geformuleerd, dan werk je automatisch vanuit het bredere perspectief naar de details toe.

Visie is het grote plaatje

Een visie beschrijft een ideale staat die je over een aantal jaren bereikt wil hebben. Hoe je jouw visie denkt te gaan realiseren geef je aan met een aantal doorbraken en/of speerpunten. Het heeft niet zoveel zin om discussies te voeren over de details van jouw visie als je nog met het grote plaatje bezig bent. Details zijn daarentegen uitermate belangrijk in de uitvoering als je concrete doelen hebt gesteld. Ook kan je elke dag kleine details toevoegen aan jouw ideale plaatje. Details maken het verschil in het wel of niet ervaren van plezier, enthousiasme en het wel/niet krijgen van energie.

Feedback krijgen en problemen oplossen

De realiteit is zoals deze is. Accepteren van de huidige situatie is misschien niet altijd makkelijk maar wel het startpunt om verbeteringen aan te brengen.

Feedback geeft je de ingang om verbeteringen aan te brengen. Analyseer altijd de verkregen feedback en verwerp deze niet direct. Feedback van mensen wiens oordeel je hoog hebt zitten is altijd waardevol en kan blinde vlekken bij jezelf bloot leggen. Problemen los je nooit op door deze te negeren. Feedback geeft je de ingang om problemen op je netvlies te krijgen. Feedback is een cadeautje. Stel jezelf open voor feedback. Bedwing de impuls om in de verdediging te gaan. Luister, onderzoek, analyseer en besluit dan wat je met de feedback doet.

De keuze is altijd aan jou.

Maar elke keuze die je maakt brengt je dichter bij het realiseren van je visie of verder weg vandaan van het realiseren van jouw visie.

Wil jij een eigen visie formuleren en realiseren?

Focus op jouw visie

Stel duidelijke doelen afgeleid van jouw visie en je lost je problemen structureel op. Strategisch denken begint met het formuleren van een visie. Een visie ontwikkelen, overzicht houden, rust bewaren en gerichte actie ondernemen zijn noodzakelijk om betere financiële resultaten te gaan behalen.

Zonder een visie ontbreekt de stip aan de horizon waar al je acties op gericht zijn. De richting ontbreekt, keuzes maken is daardoor moeilijk dan wel onmogelijk, alle opties wil je open houden en dit geeft onrust bij jou.

Maak succes voorspelbaar, focus je op de echt belangrijke zaken, realiseer jouw visie en behaal betere financiële resultaten.

Heb jij al van alles geprobeerd en ben jij geen stap verder gekomen, althans ben jij niet tevreden met waar je nu staat?

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids

Doelgroep en missie

Op het leden gedeelte staan 3 onderwerpen centraal:

1 – Winstgevende Jaarplannen.

2 – Flow.

3 – De Doelen Stellen navigator.

Als je stappen voorwaarts wil zetten dan moet je weten wat nu het ‘probleem’ is.

Zolang jij niet precies weet en helder hebt wat het is wat jou nu nog tegenhoudt om een volgende stap te zetten, dan weet je ook niet wat de ‘gap’ is.

En dan weet je dus ook niet wat de juiste oplossing is om de ‘gap’ te overbruggen en een volgende stap te zetten en betere resultaten te behalen.

En daarom hebben wij de nul meting ontwikkeld.

30 vragen geven een ingang tot verbetering

Deze nul meting ga jij invullen om te bepalen waar jij nu staat met jouw business en dit geeft jouw de juiste ingang om jouw business resultaten te verbeteren en stappen voorwaarts te gaan zetten. 

Ben jij geïnteresseerd en wil jij meer weten?

Onze ledensite

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids en doe ik jou een scherpe aanbieding.

Onze belofte

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het gratis eboek te downloaden.