Flow is de beloning

Wil jij meer flow ervaren?

Als je weet wat jouw passie is en je hebt een inspirerende visie geformuleerd waar jij passie voor voelt dan heb je een startpunt. Maar als je niet weet wat jouw passie is en je hebt ook nog niet een inspirerende visie kunnen formuleren, dan is er ook nog een andere weg.

Wat houdt de weg van nieuwsgierigheid naar passie in? De weg van nieuwsgierigheid naar passie houdt in dat je begint met een lijst van 25 zaken op papier te zetten waar jij nieuwsgierig naar bent. En met nieuwsgierig bedoel ik onderwerpen waar je echt meer van wil weten. Onderwerpen waar je een boek over zou willen lezen, een cursus voor zou willen volgen of met een expert over in gesprek zou willen gaan.
De weg van nieuwsgierigheid naar passie is niet moeilijk. Maak een lijst van 25 zaken waar jouw interesse naar uit gaat. Schrijf alles ook werkelijk op! En dan heb jij een richtpunt waar jij al je energie op gaat richten.

Op het ledengedeelte van de doelen stellen gids supporten wij jou bij jouw zoektocht

De weg volgen van nieuwsgierigheid naar passie is misschien niet moeilijk .. maar daarom ook niet automatisch eenvoudig. Succes zit hem altijd in de kleine details. Wij geven jouw de grote lijnen EN helpen jou bij het invullen van de kleine details. 

Op het ledengedeelte van de doelen stellen gids supporter wij jou bij het realiseren van jouw visie en het bereiken van de flow staat.

Flow ervaren?
de flow cirkel

Alleen maar hard werken houdt niemand vol op de lange termijn. Op een gegeven moment moet er momentum ontstaan, moet er sprake zijn van belangrijke stappen voorwaarts en successen.

Om op dit punt aan te komen dien je voldoende energie aan te wenden. Dit zijn gewoon natuurwetten. Momentum ontstaat niet vanzelf maar vergt voldoende aanvangsenergie. Maar ook rustmomenten zijn belangrijk en dienen eveneens ingebouwd te worden. Rustmomenten zijn super belangrijk om de energievoorraad aan te vullen en te herstellen van fysieke en mentale inspanningen.at

De Flow Cirkel

Flow bestaat uit 4 fasen die in elkaar overlopen en een gesloten cirkel vormen. Je moet elke fase doorlopen om in de volgende fase te kunnen belanden. Dat betekent ook dat je geen stappen kan overslaan. Als je weet in welke fase je nu zit dan weet je ook wat je moet doen om in de volgende fase te belanden. De 4 fasen begrijpen en doorgronden is cruciaal voor het meer ervaren van flow.

Intrinsieke Motivatie en Flow

Onderzoekers tonen keer op keer aan met hun onderzoeken dat als het aankomt op motivatie intrinsieke motivatie superieur is aan extrinsieke motivatie. 

Flow versterkt de interne motivatie.

Flow is die staat van bewustzijn waarin jij jouw beste prestaties levert en jij je ook op je best voelt.

We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren.

Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde.

Wat wil je echt?

Flow is de beloning

Meer flow ervaren en succes meer voorspelbaar maken?

Volg je nieuwsgierigheid en vind je passie.

Wanneer jij datgene doet wat jij het allerliefste doet, dan ben jij intrinsiek gemotiveerd, meer in flow en lever jij je beste prestaties.
Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
Doelen Stellen Gids
error: Content is protected !!