Categorieƫn
Stap 1 - Bepaal je doel Teamdoelen

Focus op je sterktes en vorm een team

Focus op je sterktes en vorm een team

Focus op je sterktes en vorm een team. Ga geen gevecht aan wat je niet kan winnen. Je bent niet overal even goed in en dus zal je een team moeten vormen zodat anderen jouw zwaktes compenseren.

Een inspirerende visie nodigt anderen uit om samen met jou een team te vormen.

Focus is een succesbepalende factor. Om resultaatgericht als team aan de slag te gaan dient het team een richtpunt te hebben.

Wat helpt is een inspirerende visie. Wanneer een bedrijf een inspirerende visie heeft geformuleerd, dan hebben alle medewerkers een richtpunt waar de acties op gericht zijn

Focus op je sterktes en vorm een team

Je focust op je sterktes, maar moet wel weten wat je zwaktes zijn. En we hebben allemaal zwaktes en dat hoeft je succes ook niet in de weg te staan als je een team hebt gevormd. Het team formuleert de teamdoelstellingen en deze geven het team focus. Samen benoem je de concrete jaardoelen met elkaar, welke afgeleid zijn van de strategische speerpunten uit het jaarplan. 

Focus op je sterktes en krijg meer energie

Door je te focussen op jouw sterktes en teamleden die zaken te laten oppakken waar zij sterk in zijn, krijg jij veel meer energie. Zaken waar jij meer worstelt omdat jij hier niet goed in bent, kosten je ook nog eens heel veel energie. Je bent er niet goed in, het resultaat van je acties zal altijd middelmatig zijn en het kost je veel energie. En teamleden die op dit gebied wel sterk zijn bereiken veel betere resultaten dan jij ooit kan bereiken en krijgen ook nog eens energie hiervan. Je kan niet overal even goed in zijn. Jij niet en niemand niet. Wanneer je aan jezelf twijfelt draagt dit natuurlijk niet bij aan het succesvol bereiken van jouw doelen. Je kwaliteiten vanuit de juiste rol inzetten geeft wel (zelf)vertrouwen. 

Focus op je sterktes en los problemen op

Alles wat groeit wordt complexer. Of dit nu een proces, systeem of een bedrijf is maakt geen verschil. En als het niet groeit dan krimpt het en ook dan heb je een probleem.

Anders gesteld, of je loopt tegen een probleem aan omdat jouw functie, afdeling of bedrijf groeit, of je loopt tegen een probleem aan omdat jouw functie, afdeling of bedrijf krimpt.

Wat helpt is om continu aandacht te schenken aan de verbeter mogelijkheden die er altijd zijn. Wacht niet totdat de problemen groot zijn geworden voordat je ze aanpakt. Blijf de processen tot in lengte der dagen verbeteren. Het is een verbeterproces en geen verbeter project. Ga van probleem naar oplossing.

Focus op je sterktes, vorm een team en zet vooral je kwaliteiten in.

Maak succes voorspelbaar voor jezelf

Zet de volgende stap, volg een stap voor stap proces wat leidt tot een voorspelbaar resultaat en maak daarmee succes voorspelbaar voor jezelf.

Succes is voorspelbaar te maken als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook! En succes is een proces, niet een gebeurtenis. Dus wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, dan behaal jij meer successen.

Wat ik doe is mensen helpen dit patroon te doorbreken door een stap voor stap proces aan te reiken om hun visie te realiseren en hun onbewuste niet-productieve patronen te doorbreken. 

Welke stap kan jij nu nog meer gaan zetten?

Begin met het formuleren van jouw visie. Hoe je dit doet lees jij in mijn boek. Wil je meer weten over mijn boek?

Of pas de stap voor stap methode toe.

Meld je aan voor de follow-up mails jaarplan aanpak en benut de aanpak van bedrijven.

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiƫle resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!