Categorieën
Stap 7 - Blijf bewust waarnemen Stap 8 - Zet de volgende stap

Focus op jouw visie – gebruik je richtpunt

Focus op jouw visie

Focus op jouw visie, benoem de doorbraken, bepaal de speerpunten, en bereik jouw jaar doelen.

Het gebeurt je elke dag, er zijn ontelbare afleidingen en verleidingen. Voor je het weet zijn al je goede intenties vergeten en ben je opnieuw gevallen voor een van de vele afleidingen en/of verleidingen.

Het goed kunnen dealen met alle afleidingen en verleidingen is eenvoudig als je een richtpunt voor jezelf hebt. Tenminste als jouw richtpunt helder is en jij ook direct plezier aan de acties beleeft, hier enthousiast over bent en hier energie van krijgt.

Wanneer je geen plezier beleeft aan de acties zelf, er geen zin in hebt en het je veel energie kost dan stop je natuurlijk heel snel. En dan val je voor de verleidingen en afleidingen die zich constant voor doen.

Belangrijk of urgent

Vallen voor de verleidingen en afleidingen en je door de waan van de dag laten leiden overkomt iedereen van tijd tot tijd. Het wordt pas een probleem als dit 80% van de tijd gebeurt want dat weet je zeker dat je niet toe komt aan de echt belangrijke zaken.

En ook als jouw tijd en aandacht constant uitgaat naar urgente zaken die toch echt om al je aandacht vragen, dan kom jij geen stap verder.

Ja … je hebt het druk … bent misschien zelfs gestrest … je bent onmisbaar … het kan niet wachten … ik begrijp het.

Er gaan heel veel dingen fout. En nee, je kan niet alles voorkomen en controleren. Heel veel dingen gebeuren je en overkomen je. Maar kan je dit accepteren en ga je dan de gewenste veranderingen aanbrengen ja of nee?

Focus op jouw visie

Focus op jouw visie wordt eenvoudig als jij voor jezelf een waardevolle visie formuleert. En een visie afgeleid van jouw basiswaarden is natuurlijk waardevol voor jou.

Een waardevolle visie waar je elke dag aan wil werken. Een waardevolle visie die belangrijk voor jou is.

Een heldere en waardevolle visie voor ogen hebben maakt het eenvoudig duidelijke keuzes te maken. Zonder een visie ontbreekt de stip aan de horizon waar al je acties op gericht zijn.

De richting ontbreekt, dus keuzes maken is moeilijk dan wel onmogelijk. Vallen voor een van de vele afleidingen en verleidingen is daarentegen dan heel eenvoudig.

Een visie brengt richting, overtuiging, toewijding, stimuleert de creativiteit en daarmee nieuwe ideeën en leidt tot meer plezier, enthousiasme en energie.

En natuurlijk wil jij dan stap voor stap elke dag stappen zetten om jouw visie te gaan realiseren. Je bereikt zo veel meer als je elke dag focust op jouw visie en kleine stapjes blijft zetten. Het cumulatieve effect is dan enorm groot over een langere periode.

Hiermee creëer je goede routines en er ontstaat momentum.

Focus op jouw visie en doorbreek onbewuste patronen

Weet je dat de meeste mensen onbewust steeds dezelfde fouten blijven maken? En daarom ook geen stap verder komen in het leven en nooit betere (financiële) resultaten behalen?

Heb jij ook al van alles geprobeerd en ben jij geen stap verder gekomen, althans ben jij niet tevreden met waar je nu staat?

  • Wil jij nu jouw onbewuste patronen doorbreken en echt vooruit? 
  • Ben jij ambitieus en wil jij een volgende stap zetten? 
  • Wil jij meer vertrouwen krijgen in betere financiële resultaten?

Maak succes voorspelbaar voor jezelf

Zet de volgende stap, volg een stap voor stap proces wat leidt tot een voorspelbaar resultaat en maak daarmee succes voorspelbaar voor jezelf.

Succes is voorspelbaar te maken als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook! En succes is een proces, niet een gebeurtenis. Dus wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, dan behaal jij meer successen.

Wat ik doe is mensen helpen dit patroon te doorbreken door een stap voor stap proces aan te reiken om hun visie te realiseren en hun onbewuste niet-productieve patronen te doorbreken. 

 

Welke stap kan jij nu nog meer gaan zetten?

Begin met het formuleren van jouw visie. Hoe je dit doet lees jij in mijn boek. Wil je meer weten over mijn boek?

Of pas de stap voor stap methode toe.

 

Lid worden ledengedeelte?

Er zijn heel veel zaken waar jij GEEN controle over hebt.
 
Gelukkig zijn er genoeg zaken waar jij WEL CONTROLE over hebt.
 
Er zijn in ieder geval genoeg zaken waar jij wel controle over hebt om stappen voorwaarts te blijven zetten en jouw doelen wel te bereiken. 
 
  • Sta jij open voor veranderingen en wil jij stappen voorwaarts zetten?
  • Wil jij continu jouw grenzen verleggen en je comfort zone groter maken?
  • Ben je nu niet tevreden over de resultaten die jij nu behaalt?

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids.

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld


 

Geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

 

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het boek te downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken.