Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Het grotere geheel overzien en veranderingen

Het grotere geheel overzien en veranderingen

Het grotere geheel overzien en overzicht houden helpt je beter om te gaan met veranderingen.

De realiteit is zoals deze is.

Veranderingen zijn een constante, daar is niet aan te ontkomen. En met deze veranderingen komt ook de uitdaging om een manier te vinden hoe je beter met veranderingen kan omgaan.

Het grotere geheel overzien en veranderingen

De bekende quote van Charles Darwin zegt eigenlijk alles.

Het zijn niet de sterkste of slimste mensen die overleven, maar het zijn die mensen die zich het beste weten aan te passen aan de veranderende omgeving

Charles Darwin

Degene die hun doelen bereiken zijn in staat om het grotere geheel te overzien en brengen noodzakelijke veranderingen aan. Het grotere geheel overzien betekent dat je voor ogen hebt wat de doorbraken zijn die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

Als leider van jouw team, afdeling of organisatie zal je het grotere plaatje moeten overzien om jouw team, afdeling of organisatie op een goede manieren aan te passen aan de veranderingen. Maak een plan om het grotere geheel te overzien, veranderingen door te voeren en je visie te realiseren.

Focus op details vernauwt je blik

Focus op details vernauwt je blik waardoor je het overzicht kwijt raakt

Een visie beschrijft een ideale staat die je over een aantal jaren bereikt wil hebben. Een visie laat jou het grotere geheel overzien en maakt het eenvoudiger voor je om veranderingen door te voeren. Het heeft niet zoveel zin om discussies te voeren over de details van jouw visie als je nog met het grote plaatje bezig bent. Teveel focus op de details in een te vroeg stadium vernauwt je blik. Zoals ik eerder heb geschreven zijn details heel belangrijk in de uitvoering als je concrete doelen hebt gesteld. Details maken wel degelijk een verschil in het wel of niet ervaren van plezier, enthousiasme en het wel/niet krijgen van energie!

Vertrouwen in bereiken van doelen vraagt om een kaart

Doelen bereiken en vertrouwen krijgen in het bereiken van jouw doelen vraagt om de juiste hulpmiddelen. Een gebouw bouwen is onmogelijk zonder de juiste hulpmiddelen. Zonder een tekening van het gebouw, begint een bouwbedrijf niet met het bouwen. Net als een bouwer een tekening nodig heeft, heb jij een kaart nodig om jouw doelen te bereiken.

Visie ontwikkelen en overzicht krijgen

Succes behalen, visie ontwikkelen en overzicht krijgen

Een visie ontwikkelen, overzicht houden, rust bewaren en gerichte actie ondernemen zijn allen noodzakelijk om betere resultaten te behalen. Overzicht houden en rust bewaren geeft je zelfvertrouwen en zonder (zelf)vertrouwen behaal je geen betere (financiële) resultaten. 

Het grotere geheel overzien en een persoonlijke visie ontwerpen

Wil jij aan de slag met enig persoonlijke visie?

  • Een persoonlijke visie ontwerpen begint voor mij met het ontdekken van jouw meest belangrijke persoonlijke waarden.
  • Een visie is de beschrijving van jouw meest ideale situatie in de toekomst.
  • En daarom is een visie beschrijving een reis en een proces.
  • Het is nooit klaar. Het is nooit af. Er zit geen einde aan, continu voeg je nieuwe details toe, omdat je nieuwe inzichten krijgt.
  • En omdat je constant nieuwe inzichten krijgt creëer je ook constant nieuwe mogelijkheden. 

Persoonlijke visie die bij je past

Wanneer je een persoonlijke visie ontwerpt gebaseerd op jouw meest belangrijke waarden dan borg je dat deze persoonlijke visie bij je past. Alles waar je succesvol in bent doe je op een manier die bij jou past en waar jij je kwaliteiten volop inzet. Wil jij meer jouw kwaliteiten inzetten?

Zet je kwaliteiten en bereik doelen

  • Iedereen heeft specifieke kwaliteiten en is uniek op een bepaald gebied.
  • De kunst is om te ontdekken wat jouw specifieke gebied is en waar en hoe jouw unieke kwaliteiten het best tot hun recht komen.
  • Zelfvertrouwen ga je niet krijgen als je alleen maar kritiek krijgt.
  • En kritiek blijf je krijgen als je niet jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol inzet.

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!