Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Het grotere geheel overzien en veranderingen

Het grotere geheel overzien en veranderingen

Het grotere geheel overzien en overzicht houden helpt je beter om te gaan met veranderingen.

De realiteit is zoals deze is.

Veranderingen zijn een constante, daar is niet aan te ontkomen. En met deze veranderingen komt ook de uitdaging om een manier te vinden hoe je beter met veranderingen kan omgaan.

Het grotere geheel overzien en veranderingen

De bekende quote van Charles Darwin zegt eigenlijk alles.

Het zijn niet de sterkste of slimste mensen die overleven, maar het zijn die mensen die zich het beste weten aan te passen aan de veranderende omgeving

Charles Darwin

Degene die hun doelen bereiken zijn in staat om het grotere geheel te overzien en brengen noodzakelijke veranderingen aan. Het grotere geheel overzien betekent dat je voor ogen hebt wat de doorbraken zijn die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.

Als leider van jouw team, afdeling of organisatie zal je het grotere plaatje moeten overzien om jouw team, afdeling of organisatie op een goede manieren aan te passen aan de veranderingen. Maak een plan om het grotere geheel te overzien, veranderingen door te voeren en je visie te realiseren.

Focus op details vernauwt je blik

Focus op details vernauwt je blik waardoor je het overzicht kwijt raakt

Een visie beschrijft een ideale staat die je over een aantal jaren bereikt wil hebben. Een visie laat jou het grotere geheel overzien en maakt het eenvoudiger voor je om veranderingen door te voeren. Het heeft niet zoveel zin om discussies te voeren over de details van jouw visie als je nog met het grote plaatje bezig bent. Teveel focus op de details in een te vroeg stadium vernauwt je blik. Zoals ik eerder heb geschreven zijn details heel belangrijk in de uitvoering als je concrete doelen hebt gesteld. Details maken wel degelijk een verschil in het wel of niet ervaren van plezier, enthousiasme en het wel/niet krijgen van energie!

Vertrouwen in bereiken van doelen vraagt om een kaart

Doelen bereiken en vertrouwen krijgen in het bereiken van jouw doelen vraagt om de juiste hulpmiddelen. Een gebouw bouwen is onmogelijk zonder de juiste hulpmiddelen. Zonder een tekening van het gebouw, begint een bouwbedrijf niet met het bouwen. Net als een bouwer een tekening nodig heeft, heb jij een kaart nodig om jouw doelen te bereiken.

Visie ontwikkelen en overzicht krijgen

Succes behalen, visie ontwikkelen en overzicht krijgen

Een visie ontwikkelen, overzicht houden, rust bewaren en gerichte actie ondernemen zijn allen noodzakelijk om betere resultaten te behalen. Overzicht houden en rust bewaren geeft je zelfvertrouwen en zonder (zelf)vertrouwen behaal je geen betere (financiële) resultaten. 

Het grotere geheel overzien en een persoonlijke visie ontwerpen

Wil jij aan de slag met enig persoonlijke visie?

 • Een persoonlijke visie ontwerpen begint voor mij met het ontdekken van jouw meest belangrijke persoonlijke waarden.
 • Een visie is de beschrijving van jouw meest ideale situatie in de toekomst.
 • En daarom is een visie beschrijving een reis en een proces.
 • Het is nooit klaar. Het is nooit af. Er zit geen einde aan, continu voeg je nieuwe details toe, omdat je nieuwe inzichten krijgt.
 • En omdat je constant nieuwe inzichten krijgt creëer je ook constant nieuwe mogelijkheden. 

Persoonlijke visie die bij je past

Wanneer je een persoonlijke visie ontwerpt gebaseerd op jouw meest belangrijke waarden dan borg je dat deze persoonlijke visie bij je past. Alles waar je succesvol in bent doe je op een manier die bij jou past en waar jij je kwaliteiten volop inzet. Wil jij meer jouw kwaliteiten inzetten?

Zet je kwaliteiten en bereik doelen

 • Iedereen heeft specifieke kwaliteiten en is uniek op een bepaald gebied.
 • De kunst is om te ontdekken wat jouw specifieke gebied is en waar en hoe jouw unieke kwaliteiten het best tot hun recht komen.
 • Zelfvertrouwen ga je niet krijgen als je alleen maar kritiek krijgt.
 • En kritiek blijf je krijgen als je niet jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol inzet.

Winstgevend jaarplan schrijven en meer flow ervaren

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 

Missie/Visie/Ambities

De Doelen Stellen Gids


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen LangeveldVitaliteit is mijn hoogste waarde.

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn! Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw potentieel kunnen vervullen en jouw inspirerende visie kunnen realiseren en jouw missie gaan vervullen. Zo simpel is het. 

Specialisaties Doelen Stellen Gids

Doe het, geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

Kernwaarden van De Doelen Stellen Gids

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Tijdelijke Actie - Gratis lidmaatschap ledengedeelte als je nu mijn boek bestelt


Boek – Doelen bereiken vanuit een visie is met de thuiswinkel waarborg te bestellen bij Boekenbestellen.nl

Bestel mijn boek door op de bestellen knop te klikken. Jij wordt dan doorverwezen naar de site van Boekenbestellen.nl, waar jij in een beveiligde omgeving kan afrekenen en het boek direct toegezonden krijgt via post.nl 

Maak succes voorspelbaar

Winstgevend jaarplan schrijven op het ledengedeelte

Wat ga jij doen op het ledengedeelte?

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en jouw resultaten verdubbelen binnen 3 jaar. 

En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek vanaf maandag 15 augustus bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol (maximaal 15 leden) Je leest hier meer over deze tijdelijke actie.

Missie van de ledensite Doelen Stellen Gids:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit en service leveren op het gebied van business doelen bereiken vanuit een visie, tegen een zo laag mogelijk tarief als mogelijk is.

Specialisaties:

  1. Winstgevende jaarplannen (inclusief inspirerende heldere visie).
  2. Flow ervaren.
  3. Doelen Stellen navigatie met de doelen stellen gids navigator.

Nader kennismaken, begin hier:

Privé:

Begin met de juiste vragen te stellen en ontwerp een levensplan.

Zakelijk:

Begin met het Jaarplan Traject, de basis voor betere bedrijfsresultaten en download het jaarplan sjabloon.

Blogs:

Lees onze blogs.

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen en vervolgens direct het boek kan downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Ontbreekt de drive binnen jouw team? 

Ontbreekt dan misschien ook een inspirerende heldere visie?

De beste teams hebben een interne drive en ook een gemeenschappelijke visie!