Categorieën
Stap 6 - Stuur bij op feedback indien nodig

Hoe ga jij betere resultaten behalen?

Hoe ga jij betere resultaten behalen

Hoe ga jij betere resultaten behalen dit jaar? Ik worstel, ben nauwelijks nog gemotiveerd en ik ben niet tevreden over de resultaten die ik behaal – zo begon het gesprek met een ondernemer afgelopen week. Het zijn onzekere tijden en COVID heeft het er niet eenvoudiger op gemaakt. Ik spreek regelmatig mensen die soortgelijke uitspraken doen. Iedereen wil betere resultaten behalen.

Hoe ga jij betere resultaten behalen?

Wanneer de resultaten onder druk staan heeft dat impact op alles, ook op je gemoedstoestand, je relaties en je vitaliteit. Maar waar moet je starten om betere resultaten te gaan behalen? Hoe ga jij betere resultaten behalen?

Het probleem is dat betere resultaten behalen tijd kost, zoals bovenstaande grafiek duidelijk maakt. Op zich is dit ook logisch. Hoe je het ook went of keert, de resultaten die je ervaart zijn het eindresultaat van heel veel dingen die je eerder hebt gedaan – goed of slecht.

Veranderingen beginnen niet met betere resultaten. Actie is reactie is een natuurwet. Er zijn vele factoren die het uiteindelijke resultaat bepalen. Er gaat een heel proces vooraf voordat de bottom line resultaten zichtbaar worden.

Niet voor niets geeft het INK aan dat organisaties open systemen zijn die voortdurend onder invloed staan van hun omgeving. Klanten, partners, bestuur en financiers, medewerkers en de maatschappij vormen die omgeving. Zij zijn de belanghebbenden van de organisatie.

Veranderingen zijn de enige constante en de veranderingen in de omgeving vergen een groot aanpassingsvermogen van organisaties.

Hoe ga jij betere resultaten behalen dit jaar?

Wanneer de resultaten onder druk staan en dit ook impact heeft op jouw gemoedstoestand, relaties en vitaliteit dan moet je deze vicieuze cirkel doorbreken.

Want je beseft heel goed dat je dit niet nog een jaar volhoudt en je deze vicieuze cirkel NU MOET DOORBREKEN.

Groeien de zorgen, stress en angstgevoelens je boven het hoofd?

Kom dan nu in de actiemodus!

Vergoot je probleemoplossende vaardigheden en verminder stress, angst en reactiviteit.

Blijf niet continueren wat je het afgelopen jaar hebt gedaan.

Wil je andere resultaten behalen dan zal je veranderingen moeten doorvoeren.

En ook al is het niet altijd makkelijk om om te gaan met veranderingen, het hoeft ook niet heel moeilijk te zijn.

Als jij beseft dat jij op een punt bent aangekomen dat jij jouw probleemoplossende vaardigheden moet vergroten en de stress, angst en reactiviteit uit je leven moet bannen – kom dan NU in de actiemodus.

Begin met een persoonlijke visie te ontwerpen

En als jij een echte verandering wil doorvoeren dan moet je een heldere visie voor ogen hebben.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor!

Persoonlijke visie ontwerpen

Dit is een proces en een mindset wat je stap voor stap ontwikkelt op basis van de nieuwe inzichten die je constant verwerft. En dit maakt het een spannende reis.

En met een beetje begeleiding en de juiste mindset kan jij tegenslagen overwinnen, sterker terugkomen en jouw eigen visie realiseren. 

  • Ontwerp een eigen visie en zet plezier, enthousiasme en energie centraal.
  • Bepaal objectief waar je nu staat en wat nodig is om je visie te realiseren.
  • Benoem deze 3 – 5 doorbraken.
  • Maak een plan op hoofdlijnen hoe jij dit denkt te gaan doen.
  • Focus je op duidelijke doelen waarmee je de doorbraken bereikt.
  • Betaal de prijs om je doelen te behalen en onderneem actie.
  • Blijf bijsturen, blijf je acties verbeteren en blijf actie ondernemen.
  • En zet de volgende stap.

Een beetje begeleiding helpt in onzekere tijden. Hoe je focus blijft behouden, hoe je een sterkere mindset ontwikkelt en hoe je omgaat met weerstand zijn minder eenvoudige vraagstukken. Je leest er alles over in mijn boek.

Wat is persoonlijke groei?

Veranderingen aanbrengen betekent ook dat je kijkt naar de WIE je bent, de WAT je doe en HOE je de dingen doet die je doet.

Persoonlijke groei realiseren heeft alles te maken met de wie jij bent, de wat je doet en hoe je jouw dingen doet. Je gaat aan de slag met jouw waarden, kwaliteiten en pakt de juiste rol op. Je formuleert een inspirerende visie en benoemt je missie. Vanuit deze visie bepaal je welke doorbraken nodig zijn om de visie te realiseren en dan ga je aan de slag met een jaardoel.

Jaardoelen zijn voor ons een voorspelbaar instrument gebleken om leidinggevenden een volgende stap in hun leiderschap en persoonlijke ontwikkeling te laten zetten.

Ben jij toe aan een volgende stap? Wat kan jij doen en wat kunnen wij voor jou betekenen?

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!