Hoe kom ik tot een waardevolle visie

Hoe kom ik tot een waardevolle visie waar je alles voor wilt doen en antwoord geeft op de vraag ‘waarom’ en ‘waarvoor’ je het allemaal doet?

En je weet, als je geen duidelijk antwoord kan geven op de vraag ‘waarom’ en ‘waarvoor’ je alle tijd en inspanning wil gaan leveren  ….. dan ga je de benodigde tijd ook niet vrij maken en de inspanning ook niet leveren!

Je kan dus maar beter – voordat je aan iets groots gaat beginnen – antwoord op deze vraag geven. Want vroeger of later in het traject ga je deze vraag toch stellen. Het antwoord op de vraag kan je maar beter aan de voorkant, dus bij de start, beantwoorden.

Wanneer is iemand succesvol?

Succesvol ben je als je RESULTATEN behaalt die jouw VERWACHTINGEN overtreffen. Overtref je de verwachtingen niet, dan FAAL je, zo simpel is het.

En gelukkig zijn volgt uit die dingen doen die waardevol voor je zijn en hier succesvol mee zijn, oftewel je bent gelukkig als je waardevolle dingen doet, gericht op het behalen van doelen, waarmee je jouw verwachtingen inlost.

En aangezien wij allemaal uniek zijn en allemaal een ander beeld hebben bij wij ‘waardevol’ voor ons is, zal jij voor jezelf moeten bepalen wat waardevol voor jou is.

En ondanks dat waardevol voor iedereen een andere betekenis heeft, kunnen we wel allemaal een zelfde proces volgen om erachter te komen wat nu precies waardevol voor ons is.

Hoe kom ik tot een waardevolle visie?

Hoe kom ik tot een waardevolle visie

Alles komt van binnenuit. Je zal vertrouwen in jezelf moeten hebben. Dat betekent dat je van je eigen sterktes moet uitgaan, jouw eigen plan dient te hebben en je eigen dromen dient na te streven.

Dromen die natuurlijk wel een win-win-win hebben. Je bent niet alleen op de wereld. Werkelijk succes betekent dat anderen en de maatschappij hier ook beter van worden. Je kan pas succesvol zijn en blijven als er genoeg vraag van anderen is naar hetgeen jij levert. Of dit nu een dienst of een product is maakt geen verschil. Dat de maatschappij hier niet onder mag lijden, lijkt mij vanzelfsprekend.

Waarden gedreven handelen brengt op een natuurlijke manier een win-win-win met zich mee. Je gaat automatisch meer doen van hetgeen je leuk vindt. Zet plezier voorop in deze zoektocht. Ontdek of herontdek waar jij enthousiast over bent, jij energie van krijgt en plezier aan beleeft.

 • Maar wat is nu wat jij echt leuk vindt?
 • Waar word jij enthousiast van?
 • Wat geeft jou eigenlijk energie?

Hoe eenvoudig deze vragen ook lijken, de antwoorden zijn vaak minder eenvoudig te geven.

Neem een besluit

Ook al weet je nog niet precies wat de antwoorden zijn, neem nu wel een besluit om uit te zoeken wat jouw antwoorden zijn.

 • Wat is jouw stip op de horizon?
 • Waar wil jij over 3 tot 5 jaar staan?
 • Waar liggen jouw talenten?
 • Waar ben je enthousiast over?
 • Waar krijg jij energie van?
 • Wat vind je nu echt leuk om te doen?
 • Waar beleef jij heel veel plezier aan?

Wanneer je jouw antwoorden vindt dan zal de beloning groot zijn.

Voor werkelijk succes zal je de combinatie dienen te vinden van jouw talent, enthousiasme en plezier.

Tijd is beperkt voorhanden.

Wij hebben allemaal 24 uur elke dag weer. Hiermee zal je het moeten doen. Het is veel eenvoudiger om prioriteiten te stellen als je een heldere visie voor ogen hebt waar je over drie tot vijf jaar wil staan. Je gaat veel sneller nee zeggen tegen zaken die niet in lijn zijn met deze visie. En je kan niet overal even succesvol mee zijn en dus zal je meer nee moeten gaan (leren) zeggen.Ook ben je bereid tijd en energie in de verdere ontwikkeling van je talenten te steken, niet als doel op zich maar als logische invulling van je tijd en energie. In plaats van moeten is het meer een spel, waarin je steeds beter wordt en waar je naar een stip op de horizon toewerkt.

Waardengedreven werken

Je gaat vanuit eigen waarden werken. Waarden die borgen dat jouw plezier voorop blijft staan. Energie heb je dan in overvloed beschikbaar. En alles is energie. Succesvol zijn begint met het beschikken over voldoende energie.

Succesvolle mensen zijn gepassioneerd

Wanneer je echt enthousiast over iets bent, of dit nu financieel, fysiek of mentaal is, dan vind je een manier om dit te bereiken. Enthousiasme geeft niet alleen energie maar stimuleert ook je creativiteit. Zonder energie en creativiteit los je geen (grote) problemen op.

Passie voelen voor iets of iemand betekent dat je een sterke emotie voelt. Een sterke emotie geeft een sterke drive en is totaal iets anders dan ‘geïnteresseerd’ zijn in iets of iemand.

Passie en enthousiasme voel jij en anderen voelen dit en zien dit ook. En of je het nu passie noemt of enthousiasme, beiden voel je in je lichaam.

De grote vraag is dus: Waar ben jij echt gepassioneerd over? Wat maakt je super enthousiast?

Iedere werkgever en opdrachtgever is op zoek naar mensen die in zichzelf geloven, een eigen visie hebben en in staat zijn om deze visie te realiseren en dus resultaten leveren. Pak jouw kans, realiseer jouw jaardoel en zet de volgende carrièrestap.

Waarden vormen de basis voor een waardevolle visie en succes

Mensen vormen de fundatie voor elk bedrijf

Waarden vormen de basis voor een waardevolle visie en succes

Een stevige fundatie waar jij verder op kan bouwen wordt gevormd door:

 • Jouw missie.
 • Een heldere visie.
 • Waarden gedreven te handelen.
 • Je kwaliteiten vanuit de juiste rol te gaan inzetten.
 • Een paar eenvoudige principes voor jezelf te gaan bepalen hoe jij wil werken.De belofte die ik jou nu doe is dat jij na het doorlopen van dit proces eenvoudig in staat bent om:

1)  Je missie, visie en waarden te benoemen.

2)  Jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol in te zetten.

3)  De 8 stappen om jaardoelen afgeleid van het businessplan succesvol te doorlopen.

4)  Een volgende stap in jouw carrière te zetten.

5) Grotere successen te behalen en meer gelukkig te zijn.

Heb je een gids nodig om dit stap voor stap te realiseren?

De Doelen Stellen Gids heeft een boek uitgebracht waarin je stap voor stap in het proces wordt meegenomen.

Met mijn nieuwe boek krijg jij een stap voor stap handleiding, waarmee jij:

 • Een inspirerende visie gaat formuleren waar je 100% vertrouwen in hebt.
 • De speerpunten gaat bepalen om jouw inspirerende visie te realiseren.
 • Aan de slag gaat met een jaardoel (een echte doorbraak!), waarmee je een speerpunt van jouw visie realiseert.
 • Overzicht gaat krijgen.
 • De rust gaat bewaren.
 • Structuur krijgt.
 • Meer plezier, enthousiasme en energie gaat ervaren.

Niet nog meer motivatie, maar momentum!

Met De Doelen Stellen Gids systematiek krijg jij zicht op wat het meest waardevol voor jou (jouw bedrijf) is en wat jouw drivers zijn. En dit creëert verwachtingen bij jou. Hoge verwachtingen. 

Ook krijg jij een praktische en systematische methodiek aangereikt waarmee je deze hoge verwachtingen gaat inlossen.

Een praktische methodiek die zorgt voor 100% vertrouwen in de haalbaarheid van jouw doel en jou de juiste stappen in de juiste volgorde laat zetten. 

Je creëert momentum en momentum is nodig om doelen te bereiken.

error: Content is protected !!