Categorieën
E-boek Persoonlijk

Hoe win je een spelletje? 3 simpele regels om doelen te bereiken.

img_8117

Ik vind spelletjes leuk.

Vroeger was ik super fanatiek met monopoly. Stratego was mijn favoriete spel. Met monopoly won ik nagenoeg altijd.

Ik denk nu dat ik te fanatiek was.

Ik wilde altijd maar winnen. Ik heb nu een hekel aan mensen die elk spelletje willen winnen. Wat moeten anderen een hekel aan mij gehad hebben in die tijd.

Hoe win je een spelletje?

Vaak kan je door je aan een paar eenvoudig regels te houden 80% van de spelletjes winnen. Niet dat je daarmee een leuker en aardiger mens wordt, want dat is zeker niet het geval. Mensen die elk spelletje winnen worden over het algemeen niet heel aardig gevonden.

Tegenwoordig speel ik bijna geen bordspelletjes meer. ‘Zonde van mijn tijd’ denk ik als iemand het voorstelt. Af en toe een spelletje op de IPad vind ik wel leuk. WordOn vind ik een leuk spelletje.

Je hoeft niet heel veel moeilijke woorden te kennen om toch veel potjes WordOn te kunnen winnen. Er zijn namelijk een paar woorden die heel goed scoren. Woorden die bestaan uit letters waar je normaal geen raad mee weet.

In elk potje kan je wel minimaal zo’n woord leggen. In plaats van dat je letters moet afleggen leg je nu een ‘raar’ woord en scoor je heel hoog. De score van deze woorden maakt vaak net het verschil in de eindscore.

Hoe win je een spelletje?

Zorg dat je de basisregels kent en beheers een paar simpele strategieën om goed te scoren.

Wat is bijvoorbeeld een winnende strategie met WordOn?

  • Benut de X en de Q voor een ’triple’ score. Moeilijk? Nee hoor.
  • Ex en Xi zijn niet heel moeilijk om te leggen.
  • Qua en Qat ook niet. Deze worden zouden zo maar 50 punten kunnen opleveren.
  • Cent, Yen en Yens kan je beter ook maar onthouden.

Hoe win je een spelletje doelen stellen? Beheers een paar simpele strategieën om goed te scoren.

Doelen stellen kan je ook zien als een spelletje.

Maar dan een spelletje zonder tegenstanders. Je speelt alleen tegen jezelf. Er zijn geen externe verliezers. Wanneer je doel bereikt is heb je gewonnen. Wanneer je doel niet bereikt is heb je verloren.

Bijkomstig voordeel is dat anderen ook geen hekel aan je krijgen als jij telkens wint.

  • Jij wint en er is niemand die verliest.
  • Niemand krijgt dus een hekel aan je.
  • Je kan zo vaak winnen als je maar wil.
  • Drie simpele basisregels vergroten je winstkansen enorm.

Wat zijn de drie simpele basisregels om doelen te bereiken?

Ik heb deze 3 simpele basisregels beschreven in mijn nieuwe eBoek.
Je kan het hier geheel gratis downloaden.

error: Content is protected !!