Jaardoelen uit het jaarplan realiseren

Hoe kan je jaardoelen uit het jaarplan realiseren?

Jaardoelen uit het jaarplan realiseren Uiteindelijk wil iedereen zijn jaardoelen uit het jaarplan realiseren. Ook willen we allemaal meer succes ervaren. Daarbij heeft succes voor iedereen een andere betekenis. Persoonlijke en bedrijfswaarden spelen hierbij een sleutelrol. Waarbij je ook een duidelijke omschrijving formuleert wat deze waarden voor jou betekenen.

Jaardoelen uit het jaarplan realiseren = win-win-win.

 1. Jij pakt immers iets op wat goed is voor het bedrijf waarvoor je werkt.
 2. En wat goed is voor jouw groei en ontwikkeling.
 3. En waarmee jij invulling geeft aan de organisatie- en persoonlijke visie. Invulling geven aan een visie betekent dat alle stakeholders hier beter van worden.

Hoe kan je jaardoelen uit het jaarplan realiseren en de gap overbruggen?

Je weet van tevoren dat bij elk ambitieus doel dat je stelt, dat je hierbij een ‘gap’ zoals wij dat noemen dient te overbruggen. Ambitieus wil nu eenmaal zeggen dat je het niet eerder gedaan hebt. En dus weet je niet precies wat je allemaal gaat tegenkomen op de doelen stellen reis. Het kan zo maar zijn dat je  met tegenslagen te maken krijgt.

Ook kan je er tijdens de doelen stellen reis achter komen dat je helemaal niet meer zo zeker van je zaak bent. Je voelt angst, onzekerheid en bent misschien zelfs wel bezorgd.

Je vraagt je af of jouw doelen nog wel haalbaar zijn? De twijfel en onzekerheid zijn dan toegeslagen. Misschien krijg je wel de neiging om de handdoek in de ring te gooien?

Om dit te voorkomen hebben wij:

 1. Een stap voor stap systeem ontwikkeld om doelen te bereiken.
 2. Zetten wij nieuwsgierigheid om in passie en zetten jouw meest belangrijke waarden centraal. Passie zetten wij vervolgens om in een heldere inspirerende visie zodat het eenvoudig wordt om geïnspireerde acties te gaan ondernemen.
 3. Starten wij met een levensplan en een inspirerende visie.

 4. Creëren wij doorbraken door duidelijke speerpunten te benoemen om de visie te realiseren.

 5. Creëren wij alignement en een win-win-win.
 6. Laten wij jou altijd vanuit jouw sterktes werken en zetten jou in jouw kracht.
 7. Zetten wij de reis zelf centraal en laten jou kennis maken met synchroniciteit.
 8. Leren wij je anders te gaan kijken naar veranderingen.
 9. Coachen wij de deelnemers naar de eindstreep.
 10. Laten wij de deelnemers kennis maken met de flow-triggers.

Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam.

Jaardoelen uit het jaarplan realiseren en de gap overbruggen betekent het leertraject van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam doorlopen. Je zal je huidige overtuigingen, percepties en gewoonten dienen te veranderen om ook andere uitkomsten te gaan ervaren. Veelal staan onbewuste gedachten, overtuigingen en automatische handelingen je hierbij in de weg. Je Mindset is hierbij doorslaggevend.

Alleen wanneer je meer bewust wordt, kan je hier zicht op krijgen en deze belemmeringen wegnemen. Je doorloopt hierbij de 4 leerstadia en vergroot je kansen op succes enorm.

Jaardoelen uit het jaarplan realiseren en de gap overbruggenJaardoelen uit het jaarplan realiseren en sterke “waaroms”.

Nodig zijn sterke waaroms en een win‐win‐win. Dus inclusief een dikke win voor jezelf!

Eerst bepaal je wat je gaat doen, gebaseerd op waarom je dit wil doen. Je intentie komst eerst.

Je intentie geeft constant de juiste richting aan. Jouw intentie maak je concreet in een inspirerende visie.

Bijvoorbeeld: Je intentie is om op een gezonde manier de de hele marathon uit te lopen. Je doel is de finishlijn van de marathon.

Door je intentie duidelijk voor ogen te hebben en te houden worden doelen ook geen doel op zich. Natuurlijk wil je de hele marathon uitlopen, maar als je intentie is om dit op een verantwoorde en gezonde manier te doen, dan ga je niet ten koste van alles de marathon ook uitlopen.
Je intentie is dus breder dan alleen je SMART doel en geen doel op zich. Het doel heiligt hierbij niet de middelen. Door je meest belangrijke waarden centraal te zetten sluit je dit uit.

Hoe kan je jaardoelen uit het jaarplan realiseren?

Schrijf voor jezelf eens op wat je dan aan het einde van het jaar allemaal gerealiseerd zou hebben. Maak eens een grote lijst van de successen die je dan verwacht. Noteer vooral ook de successen die je dagelijks hebt bereikt.

Je bewuste intentie vormt de basis van je verlangen, commitment, vertrouwen en geïnspireerde acties.

Hoe groter je motieven zijn, des te meer overtuigende actie zal je ondernemen.
En als je een beeld van de eindrealisatie kan vormen dan geeft dit vertrouwen in de haalbaarheid van je doel. Daarom maken we de jaaropdracht ook smart en starten wij met een visie. Alleen dan kan je een beeld van de eindrealisatie vormen.

Tips voor het selecteren van een jaardoel uit het jaarplan

De volgende tips helpen je bij het bepalen van je intentie en het definiëren van jouw jaardoel.

 • Kies een doel wat aansluit bij je top 5 interesses die je je hele leven zou willen blijven doen.
 • Focus je meer op de ervaring die jij gaat opdoen dan op de realisatie. Geniet van de doelen stellen reis zelf.
 • Kies derhalve voor een activiteit die jij leuk vindt om te doen, waar je plezier aan beleeft, enthousiast over bent en energie van krijgt.
 • Besteed elke dag een klein beetje tijd aan jouw doel, omdat je het leuk vindt om te doen.
 • Stel jezelf tot 5 keer de ‘waarom’ vraag, zodat je helder op je netvlies hebt staan ‘waarom’ en ‘waarvoor’ je het doet.
 • Schrijf de win-win-win op, dus ook de win voor jezelf.

Maak een plan op hoofdlijnen – Wat, Waarom, Hoe.

De “hoe” volgt vanzelf vanuit je intentie en doel. Eerst de wat, dan de waarom en vervolgens volgt de hoe. Een plan op hoofdlijnen geeft vertrouwen en overzicht en daarom maken we een plan op hoofdlijnen. Dit plan hoeft niet perfect te zijn. Je gaat op zoek naar een aantal milestones of subdoelen. Deze substappen hebben een doel! Ze geven je progressie aan, ze geven je successen aan, ze laten zien dat je goed bezig bent om je doel te realiseren. Je behoudt overzicht een leert het grote plaatje voor ogen te houden.

Een plan op hoofdlijnen maakt feedback mogelijk. Zolang je met gezond verstand blijft bijsturen op de feedback die je constant krijgt dan ga je jaaropdrachten realiseren en de gap overbruggen.

Succes gegarandeerd

Met de juiste acties, in de juiste volgorde, vanuit de juiste intentie ondernomen, en op het juiste moment uitgevoerd is succes gegarandeerd! 

Winstgevend jaarplan schrijven en meer flow ervaren

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 

Missie/Visie/Ambities

De Doelen Stellen Gids


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen LangeveldVitaliteit is mijn hoogste waarde.

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn! Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw potentieel kunnen vervullen en jouw inspirerende visie kunnen realiseren en jouw missie gaan vervullen. Zo simpel is het. 

Specialisaties Doelen Stellen Gids

Doe het, geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

Kernwaarden van De Doelen Stellen Gids

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Tijdelijke Actie - Gratis lidmaatschap ledengedeelte als je nu mijn boek bestelt


Boek – Doelen bereiken vanuit een visie is met de thuiswinkel waarborg te bestellen bij Boekenbestellen.nl

Bestel mijn boek door op de bestellen knop te klikken. Jij wordt dan doorverwezen naar de site van Boekenbestellen.nl, waar jij in een beveiligde omgeving kan afrekenen en het boek direct toegezonden krijgt via post.nl 

Maak succes voorspelbaar

Winstgevend jaarplan schrijven op het ledengedeelte

Wat ga jij doen op het ledengedeelte?

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en jouw resultaten verdubbelen binnen 3 jaar. 

En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek vanaf maandag 15 augustus bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol (maximaal 15 leden) Je leest hier meer over deze tijdelijke actie.

Missie van de ledensite Doelen Stellen Gids:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit en service leveren op het gebied van business doelen bereiken vanuit een visie, tegen een zo laag mogelijk tarief als mogelijk is.

Specialisaties:

  1. Winstgevende jaarplannen (inclusief inspirerende heldere visie).
  2. Flow ervaren.
  3. Doelen Stellen navigatie met de doelen stellen gids navigator.

Nader kennismaken, begin hier:

Privé:

Begin met de juiste vragen te stellen en ontwerp een levensplan.

Zakelijk:

Begin met het Jaarplan Traject, de basis voor betere bedrijfsresultaten en download het jaarplan sjabloon.

Blogs:

Lees onze blogs.

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen en vervolgens direct het boek kan downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Ontbreekt de drive binnen jouw team? 

Ontbreekt dan misschien ook een inspirerende heldere visie?

De beste teams hebben een interne drive en ook een gemeenschappelijke visie!