Ambitieniveau en gap overbruggen

Ambitieniveau en gap overbruggen

Ambitieniveau en gap overbruggen maakt onderdeel uit van het jaarplan traject. 

Wat is jouw ambitieniveau en welke gap dien je te overbruggen?

  • Deze 2 vragen dien jij te beantwoorden voordat jij jouw strategie gaat bepalen om je visie te realiseren.
  • Het verschil tussen waar je nu staat en waar je over bijvoorbeeld 4 jaar wil staan (jouw ambitieniveau) is de ‘gap’ die jij dient te overbruggen.
  • Hoe groter de ‘gap’ is, des te uitdagender jouw visie is en hoe groter jouw ambitieniveau is.

Een ‘gap’ overbrug je niet automatisch. Je beste doen en laten heeft je tot waar je nu staat gebracht. En als jouw ambitieniveau groot is dan dien je dus veranderingen aan te brengen.

Maar wat ga je veranderen om andere resultaten te bereiken? De Doelen Stellen Gids helpt jou om de juiste veranderingen aan te brengen.

Het zijn jouw speerpunten die de gap overbruggen. Het zijn deze ± 5 speerpunten die zorgen voor een echte doorbraak, want doorbraken zijn nodig om een ‘gap’ te overbruggen.

In een jaarplan kan je ook financiële doorbraken benoemen in termen van omzet, bruto marge en ebit(da). Wanneer je jouw speerpunten realiseert dan dicht je de ‘gap’ en heb je jouw doorbraken gerealiseerd.

SMART jaar doel – ambitieniveau en gap overbruggen

Elk speerpunt zet je om in een SMART jaar doel. Hoe je een speerpunt in 5 stappen smart maakt lees je hier.

Je weet nu wat je wanneer gerealiseerd moet hebben om te voldoen aan je ambitieniveau en de gap te overbruggen.

En wanneer je de verschillende afdelingen jaar doelen laat stellen die aansluiten op de speerpunten, dan dragen deze afdelingen ook bij aan het waardecreatie proces.

Elk bedrijf heeft een laag top performers. De wetten van Newton laten zien dat je deze top performers ook keihard nodig hebt om de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Deze top performers zijn ambitieus , willen vooruit en willen ook resultaten behalen. Wanneer je hen op de juiste wijste inzet en de tools geeft om stap voor stap betere resultaten te behalen, dan BEHAAL JE BETERE BEDRIJFSRESULTATEN.

Afdelingen dienen bij te dragen aan de organisatie doelstellingen

Dit is wat de deelnemers aan de Scheybeeck Academy doen als zij aan de slag gaan met hun jaardoel. De deelnemers pakken een jaar doel op uit het jaarplan. Hiermee borgen zij dat zij met hun afdeling bijdragen aan de organisatie doelstellingen. Met hun afdeling dragen zij bij aan het waarde creatie proces van de onderneming.

Als jij net als de deelnemers van de Scheybeeck Academy jaar doelen wil bereiken dan kan je mijn nieuwe boek hierbij als hulpmiddel gebruiken.

Succes is voorspelbaar als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook!

Op het leden gedeelte supporten wij jou in het jaarplan traject.

error: Content is protected !!