Speerpunten van een visie bepalen

Speerpunten van een visie bepalen

De speerpunten van een visie bepalen maakt deel uit van de serie follow-up mails jaarplan traject.

Wat hebben we eerder behandeld, een korte samenvatting:

Elk groot doel wat je wilt bereiken zal je eerst als doel moeten stellen, of dit nu een nieuw huis is, een andere baan is of een verlies in winst ombuigen bij jouw bedrijf.  

Bedrijven stellen een jaarplan op om een samenhangend geheel te krijgen om hun belangrijkste speerpunten afgeleid van de visie te realiseren en de hiervan afgeleide concrete doelen te behalen. Jouw visie zet je hierbij centraal.

Een visie is het perfecte plaatje van een ideale toekomst.

 • Dit is wat je wil bereiken. 
 • Hier heb je altijd naar gestreefd.
 • En dit is wat je altijd wilde bereiken.
 • En daarom zet ik een visie centraal.

De visie is de heldere stip aan de horizon waar al je acties op gericht zijn. En dan ga je met de juiste methodiek stap voor stap deze visie realiseren.

Speerpunten van een visie bepalen

Wanneer je een inspirerende visie geformuleerd hebt, dan is de volgende stap om een aantal speerpunten te gaan benoemen hoe je jouw visie gaat realiseren.

Voorbeeld speerpunten van een visie bepalen

In mijn visie zie ik duizenden waarden gedreven ambitieuze mensen een volgende stap zetten op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik zie hen heel enthousiast elke dag vol energie aan hun inspirerende visie werken. Ik zie mensen die succesvol zijn, plezier uitstralen en vertrouwen in hun toekomst hebben.  

De vragen die ik mij kan stellen zijn bijvoorbeeld is:

 • Wat zijn mijn speerpunten om mijn visie te realiseren?

 • Wat moet ik doen om duizenden waarden gedreven ambitieuze mensen een volgende stap te laten zetten op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

 • Hoe ga ik deze duizenden mensen bereiken?

 • Welke middelen ga ik hiervoor inzetten?

 • Wat moet ik nog leren om dit mogelijk te maken?

 • Welke hulpbronnen kan ik inzetten?

Bepaal een jaardoel waarmee je een speerpunt van jouw visie realiseert

Een van mijn 5 speerpunten om mijn visie te realiseren is mijn nieuwe boek. De Doelen Stellen Gids is voor mij een middel om mijn visie te realiseren. Mijn jaardoel 2020 was het uitbrengen van de geheel herziende versie van De Doelen Stellen Gids.

Wanneer jij jouw eigen 5 speerpunten hebt bepaald, waarmee jij onontkoombaar je visie gaat realiseren, dan heb je een logisch stappenplan voor je liggen om je visie te realiseren. Op hoofdlijnen weet je wat je moet doen om jouw visie te realiseren. En ja …dat gaat veel tijd kosten.

Maar wanneer je een inspirerende visie voor ogen hebt, dan ben je bereid het ongemak, de tijd en de energie erin te stoppen. Een inspirerende visie en een waarden gedreven missie geven je immers energie die nodig is om in beweging te komen en actie te ondernemen.

Doorloop de 8 stappen en bereik jouw doel

Deze 8 stappen heb ik zelf ook doorlopen om een volgende stap met De Doelen Stellen Gids te zetten. Deze 8 stappen doorloop ik elke keer weer als ik een nieuw doel stel en hiermee aan de slag ga. Een korte samenvatting en bespreking op hoofdlijnen van deze 8 stappen om doelen te bereiken vind je hier.

En dit is wat de deelnemers aan de Scheybeeck Academy doen als zij aan de slag gaan met hun jaardoel. Dezelfde stappen doorlopen mijn collega’s als zij aan de slag met hun jaardoelen afgeleid van het jaarplan. Stap voor stap ga je aan de slag en BEHAAL JE BETERE (BEDRIJFS)RESULTATEN. Wil je zelf aan de slag met deze systematiek beschreven in mijn nieuwe boek? Je leest alles over mijn nieuwe boek op:

Succes is voorspelbaar als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook! En succes is een proces, niet een gebeurtenis. Dus wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, is succes voorspelbaar te maken.

De Doelen Stellen Gids – nieuwe boek

In deel 1 van het boek ga jij een hele stevige fundatie onder jouw leiderschap en persoonlijke ontwikkeling leggen. En wanneer jij deze fundatie hebt gelegd, dan kan je verder bouwen.

In deel 2 ga je aan de slag met de acht stappen waarmee jij jouw jaardoel realiseert.

Het is niet moeilijk om een inspirerende visie te ontwikkelen als je weet hoe dit moet. De stappen zijn eenvoudig te volgen als je mijn boek leest en hiermee aan de slag gaat.

Een van mijn 5 speerpunten om mijn visie te realiseren is dus mijn nieuwe boek. De Doelen Stellen Gids is inmiddels gedrukt en kan je nu bestellen bij Boekenbestellen.nl.

Hiermee heb ik een van mijn 5 speerpunten gerealiseerd.

En dus ben ik inmiddels aan de slag gaan met speerpunt nummer 2.

Wanneer ik al mijn 5 speerpunten heb gerealiseerd, dan heb ik ook mijn visie gerealiseerd en duizenden mensen bereikt.

En dit is wat jij ook kan doen en waar mijn nieuwe boek als jouw eigen doelen stellen gids kan fungeren.

 

Winstgevend jaarplan schrijven en meer flow ervaren

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 

Missie/Visie/Ambities

De Doelen Stellen Gids


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen LangeveldVitaliteit is mijn hoogste waarde.

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn! Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw potentieel kunnen vervullen en jouw inspirerende visie kunnen realiseren en jouw missie gaan vervullen. Zo simpel is het. 

Specialisaties Doelen Stellen Gids

Doe het, geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

Kernwaarden van De Doelen Stellen Gids

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Tijdelijke Actie - Gratis lidmaatschap ledengedeelte als je nu mijn boek bestelt


Boek – Doelen bereiken vanuit een visie is met de thuiswinkel waarborg te bestellen bij Boekenbestellen.nl

Bestel mijn boek door op de bestellen knop te klikken. Jij wordt dan doorverwezen naar de site van Boekenbestellen.nl, waar jij in een beveiligde omgeving kan afrekenen en het boek direct toegezonden krijgt via post.nl 

Maak succes voorspelbaar

Winstgevend jaarplan schrijven op het ledengedeelte

Wat ga jij doen op het ledengedeelte?

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en jouw resultaten verdubbelen binnen 3 jaar. 

En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek vanaf maandag 15 augustus bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol (maximaal 15 leden) Je leest hier meer over deze tijdelijke actie.

Missie van de ledensite Doelen Stellen Gids:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit en service leveren op het gebied van business doelen bereiken vanuit een visie, tegen een zo laag mogelijk tarief als mogelijk is.

Specialisaties:

  1. Winstgevende jaarplannen (inclusief inspirerende heldere visie).
  2. Flow ervaren.
  3. Doelen Stellen navigatie met de doelen stellen gids navigator.

Nader kennismaken, begin hier:

Privé:

Begin met de juiste vragen te stellen en ontwerp een levensplan.

Zakelijk:

Begin met het Jaarplan Traject, de basis voor betere bedrijfsresultaten en download het jaarplan sjabloon.

Blogs:

Lees onze blogs.

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen en vervolgens direct het boek kan downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Ontbreekt de drive binnen jouw team? 

Ontbreekt dan misschien ook een inspirerende heldere visie?

De beste teams hebben een interne drive en ook een gemeenschappelijke visie!