Speerpunten van een visie bepalen

Speerpunten van een visie bepalen

De speerpunten van een visie bepalen maakt deel uit van het jaarplan traject.

Wat hebben we eerder behandeld, een korte samenvatting:

Elk groot doel wat je wilt bereiken zal je eerst als doel moeten stellen, of dit nu een nieuw huis is, een andere baan is of een verlies in winst ombuigen bij jouw bedrijf.  

Bedrijven stellen een jaarplan op om een samenhangend geheel te krijgen om hun belangrijkste speerpunten afgeleid van de visie te realiseren en de hiervan afgeleide concrete doelen te behalen. Jouw visie zet je hierbij centraal.

Een visie is het perfecte plaatje van een ideale toekomst.

  • Dit is wat je wil bereiken. 
  • Hier heb je altijd naar gestreefd.
  • En dit is wat je altijd wilde bereiken.
  • En daarom zet ik een visie centraal.

De visie is de heldere stip aan de horizon waar al je acties op gericht zijn. En dan ga je met de juiste methodiek stap voor stap deze visie realiseren.

Speerpunten van een visie bepalen

Wanneer je een inspirerende visie geformuleerd hebt, dan is de volgende stap om een aantal speerpunten te gaan benoemen hoe je jouw visie gaat realiseren.

Voorbeeld speerpunten van een visie bepalen

Wij zien ambitieuze leidinggevenden spelenderwijs bouwen aan hun eigen business, stap voor stap hun visie realiseren, en betere financiële resultaten behalen.

De vragen die ik mij kan stellen zijn bijvoorbeeld is:

  • Wat zijn de speerpunten om deze visie te realiseren?

  • Wat moeten wij  doen om ambitieuze leidinggevenden spelenderwijs te laten bouwen aan hun eigen business, zodat zij stap voor stap hun visie realiseren, en betere financiële resultaten behalen.

  • Hoe laten wij hen spelenderwijs betere financiële resultaten behalen? 

  • Welke middelen gaan wij hiervoor inzetten?

  • Wat moet ik zelf nog ontwikkelen om dit mogelijk te maken?

  • Welke hulpbronnen kan ik inzetten?

Bepaal een jaardoel waarmee je een speerpunt van jouw visie realiseert

Een van mijn 5 speerpunten om mijn visie te realiseren is mijn nieuwe boek. De Doelen Stellen Gids is voor mij een middel om mijn visie te realiseren. Mijn jaardoel voor 2021 was het uitbrengen en verkopen van de geheel herziende versie van De Doelen Stellen Gids bij boekenbestellen.nl.

Wanneer jij jouw eigen 5 speerpunten hebt bepaald, waarmee jij onontkoombaar je visie gaat realiseren, dan heb je een logisch stappenplan voor je liggen om je visie te realiseren. Op hoofdlijnen weet je wat je moet doen om jouw visie te realiseren. En ja …dat gaat veel tijd kosten.

Maar wanneer je een inspirerende visie voor ogen hebt, dan ben je bereid het ongemak, de tijd en de energie erin te stoppen. Een inspirerende visie en een waarden gedreven missie geven je immers energie die nodig is om in beweging te komen en actie te ondernemen.

Doorloop de 8 stappen en bereik jouw doel

Deze 8 stappen heb ik zelf ook doorlopen om een volgende stap met De Doelen Stellen Gids te zetten. Deze 8 stappen doorloop ik elke keer weer als ik een nieuw doel stel en hiermee aan de slag ga. Een korte samenvatting en bespreking op hoofdlijnen van deze 8 stappen om doelen te bereiken vind je hier.

En dit is wat de deelnemers aan de Scheybeeck Academy doen als zij aan de slag gaan met hun jaardoel. Dezelfde stappen doorlopen mijn collega’s als zij aan de slag met hun jaardoelen afgeleid van het jaarplan. Stap voor stap ga je aan de slag en BEHAAL JE BETERE (BEDRIJFS)RESULTATEN. Wil je zelf aan de slag met deze systematiek beschreven in mijn nieuwe boek? Je leest alles over mijn nieuwe boek op:

Succes is voorspelbaar als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook! En succes is een proces, niet een gebeurtenis. Dus wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, is succes voorspelbaar te maken.

De Doelen Stellen Gids – nieuwe boek

In deel 1 van het boek ga jij een hele stevige fundatie onder jouw leiderschap en persoonlijke ontwikkeling leggen. En wanneer jij deze fundatie hebt gelegd, dan kan je verder bouwen.

In deel 2 ga je aan de slag met de acht stappen waarmee jij jouw jaardoel realiseert.

Het is niet moeilijk om een inspirerende visie te ontwikkelen als je weet hoe dit moet. De stappen zijn eenvoudig te volgen als je mijn boek leest en hiermee aan de slag gaat.

Een van mijn 5 speerpunten om mijn visie te realiseren is dus mijn nieuwe boek. De Doelen Stellen Gids is inmiddels gedrukt. Update januari 2022, mijn boek is uitverkocht en derhalve niet meer te bestellen bij Boekenbestellen.nl, maar alleen nog in onze eigen winkel.

Hiermee heb ik een van mijn 5 speerpunten gerealiseerd.

En dus ben ik inmiddels aan de slag gaan met speerpunt nummer 2.

Wanneer ik al mijn 5 speerpunten heb gerealiseerd, dan heb ik ook mijn visie gerealiseerd en duizenden mensen bereikt.

En dit is wat jij ook kan doen en waar mijn nieuwe boek als jouw eigen doelen stellen gids kan fungeren.

 

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids

Doelgroep en missie

Op het leden gedeelte staan 3 onderwerpen centraal:

1 – Winstgevende Jaarplannen.

2 – Flow.

3 – De Doelen Stellen navigator.

Als je stappen voorwaarts wil zetten dan moet je weten wat nu het ‘probleem’ is.

Zolang jij niet precies weet en helder hebt wat het is wat jou nu nog tegenhoudt om een volgende stap te zetten, dan weet je ook niet wat de ‘gap’ is.

En dan weet je dus ook niet wat de juiste oplossing is om de ‘gap’ te overbruggen en een volgende stap te zetten en betere resultaten te behalen.

En daarom hebben wij de nul meting ontwikkeld.

30 vragen geven een ingang tot verbetering

Deze nul meting ga jij invullen om te bepalen waar jij nu staat met jouw business en dit geeft jouw de juiste ingang om jouw business resultaten te verbeteren en stappen voorwaarts te gaan zetten. 

Ben jij geïnteresseerd en wil jij meer weten?

Onze ledensite

Meld je dan nu aan voor het ledengedeelte van de doelen stellen gids en doe ik jou een scherpe aanbieding.

Onze belofte

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen om vervolgens direct het gratis eboek te downloaden.