Speerpunten van een visie bepalen

De speerpunten van een visie bepalen maakt onderdeel uit van het jaarplan traject.

Speerpunten van een visie bepalen

Speerpunten van een visie bepalen

Wat hebben we eerder behandeld, een korte samenvatting:

Elk groot doel wat je wilt bereiken zal je eerst als doel moeten stellen, of dit nu een nieuw huis is, een andere baan is of een verlies in winst ombuigen bij jouw bedrijf.  

Bedrijven stellen een jaarplan op om een samenhangend geheel te krijgen om hun belangrijkste speerpunten afgeleid van de visie te realiseren en de hiervan afgeleide concrete doelen te behalen. Jouw visie zet je hierbij centraal.

Een visie is het perfecte plaatje van een ideale toekomst.

 • Dit is wat je wil bereiken. 
 • Hier heb je altijd naar gestreefd.
 • En dit is wat je altijd wilde bereiken.
 • En daarom zet ik een visie centraal.

De visie is de heldere stip aan de horizon waar al je acties op gericht zijn. En dan ga je met de juiste methodiek stap voor stap deze visie realiseren.

Voorbeeld speerpunten van een visie bepalen

Wanneer je een inspirerende visie geformuleerd hebt, dan is de volgende stap om een aantal speerpunten te gaan benoemen.

Deze speerpunten geven de grote lijnen aan HOE jij denkt jouw visie te gaan realiseren. Speerpunten zijn de grote milestones. En als je deze grote milestones benoemt en achter elkaar zet, dan zie je ook (weet je ook) dat jij een heel eind op weg bent om jouw visie te realiseren.

Visie Doelen Stellen Gids

Wij zien ambitieuze leidinggevenden spelenderwijs bouwen aan hun eigen business, stap voor stap hun visie realiseren, en betere financiële resultaten behalen.

Van visie naar speerpunten

Centraal staat nu de vraag: hoe leid ik 3 tot 5 speerpunten af van de visie?

Je leidt de speerpunten af uit de visie door jezelf een aantal vragen te stellen:

De vragen die jij jezelf kan stellen om de speerpunten af te leiden uit jouw visie zijn zijn:

 1. Wat moeten wij  doen om ambitieuze leidinggevenden spelenderwijs te laten bouwen aan hun eigen business, zodat zij stap voor stap hun visie realiseren, en betere financiële resultaten behalen.
 2. Hoe laten wij hen spelenderwijs betere financiële resultaten behalen? 
 3. Welke middelen gaan wij hiervoor inzetten?
 4. Wat moet ik zelf nog ontwikkelen om dit mogelijk te maken?
 5. Welke hulpbronnen kan ik hiervoor gaan inzetten?

Speerpunten van een visie bepalen betekent echte doorbraken benoemen

Wanneer jij begint met het formuleren van een visie dan geeft deze visie het ideale plaatje over 3 tot 5 jaar aan. Dat impliceert ook dat er nog heel veel moet gebeuren om jouw visie überhaupt te kunnen gaan verwezenlijken.

De 3 tot 5 speerpunten die jij nu gaat benoemen zijn de grote stappen die het mogelijk maken om over 3 – 5 jaar een grote stap gezet te hebben richting jouw ideale toekomst.

Deze speerpunten zijn derhalve echte doorbraken. Een doorbraak wil zeggen dat je iets moet gaan bereiken/ontwikkelen/maken, wat er nu nog niet is. Alleen dan kan jij jouw visie gaan realiseren!

Wanneer jij jouw eigen 3 – 5 speerpunten hebt bepaald, waarmee jij onontkoombaar je visie gaat realiseren, dan heb je een logisch stappenplan voor je liggen om je visie te realiseren.

Op hoofdlijnen weet je wat je moet doen om jouw visie te realiseren. En ja …dat is inderdaad ambitieus en gaat veel tijd en energie kosten.

Focus op jouw visie

Zet altijd de visie centraal

Het gaat je dus veel tijd en energie kosten om jouw visie te kunnen gaan realiseren.

En houd er maar rekening mee dat jij een flinke ‘gap’ hebt te overbruggen om je visie werkelijkheid te kunnen gaan maken.

Jij gaat te maken krijgen met tegenslagen, obstakels en het kritische stemmetje in je hoofd die jou aanmoedigt om de handdoek in de ring te gaan gooien.

Je moet derhalve bereid zijn om het ongemak, de tegenslagen en teleurstellingen te incasseren en te dragen. Ook moet je bereid zijn om de tijd en de energie erin te stoppen.

Dat betekent ook dat jouw visie inspirerend voor jou moet zijn!

Een inspirerende visie en een waarden gedreven missie geven jou dan de energie, het enthousiasme en de actie bereidheid die nodig zijn om in beweging te komen en jouw speerpunten een voor een te gaan bereiken.

Alle voordelen van een inspirerende visie heb ik eerder voor je samengevat.

De speerpunten en doorbraken om de visie van de Doelen Stellen Gids te realiseren

Om de speerpunten en doorbraken afgeleid van de visie van de Doelen Stellen Gids te bepalen heb ik mezelf ook bovenstaande 5 vragen gesteld.

Ook dit is een proces en kost tijd. Door een aantal dagen 20 – 30 minuten te ‘spelen’ met deze vragen ben ik tot een aantal speerpunten gekomen, waarvan ik er drie met je deel.

Speerpunten/doorbraken Doelen Stellen Gids:

 1. Boek schrijven Doelen Bereiken vanuit een visie.
 2. Training Doelen Bereiken ontwikkelen.
 3. Training Winstgevende Jaarplannen ontwikkelen.

 

Pak de speerpunten/doorbraken een voor een op

Wanneer ik mijn 3 speerpunten concreet heb ingevuld dan heb ik een paar hele grote stappen gezet om mijn visie te kunnen gaan realiseren.

Dan heb ik de middelen beschikbaar gemaakt waarmee mijn doelgroep (ambitieuze leidinggevenden) spelenderwijs (lessen uit de training waar je dagelijks spelenderwijs  15 – 20 minuten stap voor stap mee aan de slag gaat en plezier aan beleven), in dit tijdsbestek bouwen aan de eigen business en betere resultaten gaan behalen.

Speerpunten van een visie bepalen en vertalen naar jaardoelen

Een van mijn  speerpunten om mijn visie te realiseren was in 2021 om mijn nieuwe boek te schrijven.

Dit speerpunt heb ik vertaald naar een jaardoel, namelijk het uitbrengen en verkopen van de geheel herziende versie van De Doelen Stellen Gids: Doelen Bereiken vanuit een Visie. Van dit jaardoel heb ik een aantal smart doelen afgeleid om mijn jaardoel ook te bereiken.

Stap voor stap doelen bereiken

Om mijn smart doelen te bereiken doorloop ik telkens de 8 stappen van het doelen stellen proces, welke ik uitgebreid heb beschreven in stap voor stap doelen bereiken. In ons gratis eboek zijn de stappen eveneens uitgebreid beschreven en dit eboek kan je helemaal gratis downloaden.

En dit is ook wat de deelnemers aan de Scheybeeck Academy doen als zij aan de slag gaan met hun jaardoel.

Dezelfde stappen doorlopen mijn collega’s als zij aan de slag met hun jaardoelen afgeleid van het jaarplan.

Stap voor stap ga je aan de slag en BEHAAL JE BETERE (BEDRIJFS)RESULTATEN.

Wil je zelf aan de slag met deze systematiek beschreven in mijn nieuwe boek? Je leest alles over mijn boek ‘Doelen Bereiken vanuit een Visie’.

Succes is meer voorspelbaar te maken als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook!

En succes is een proces, niet een gebeurtenis. Dus wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, is succes meer voorspelbaar te maken en leer je om beter om te gaan met alle teleurstellingen, tegenslagen en obstakels, die wij allemaal op ons pad tegenkomen.

Wil jij aan de slag en jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en betere financiële resultaten behalen?

Mijn speerpunten heb ik uitgewerkt en dat betekent dat er nu meerdere trainingen en boeken beschikbaar zijn voor mijn doelgroep. Neem een kijkje in de winkel en als je vragen hebt stuur mij dan een mailtje of bel mij op 0651328384.

 

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!