Categorieën
Doelen Stellen Gids

Nieuwe doelen stellen gids – 7 keer waarom.

Nieuwe doelen stellen gids gaat er komen.

Nieuwe doelen stellen gids
Eindelijk, het heeft langer geduurd dan ik had gedacht. Maar een nieuwe doelen stellen gids gaat er komen. De eerste doelen stellen gids heb ik in 2014 geschreven. Het was mijn eerste boek en ja … het was ook wel best wel spannend voor mij om een boek te schrijven en uit te brengen. Het was destijds een ambitieus doel voor mij. Ik wilde een volgende stap zetten. En elke ambitieus doel dat je stelt betekent per definitie dat je ook een flinke inspanning zal moeten leveren om dit doel te bereiken.

Het vergt commitment, focus en zeker ook doorzettingsvermogen.

En des te ambitieuzer je doel is, des te groter de inspanning zal gaan zijn. En natuurlijk was ik bereid deze inspanning te leveren. Ik wilde het nu eenmaal graag, ook wist ik wat ik moest doen om het boek in de winkels te krijgen en schrijven geeft mij nu eenmaal energie. Bovendien gaf de gedachte aan een boek uitbrengen mij volop plezier.

Een ambitieus doel betekent dat je bepaalde uitdagingen zal moeten overwinnen om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken. En dat was voor mij niet anders. Want soms zit het gewoon tegen, krijg je niet de medewerking waarop je wel had gerekend, laat de techniek je in de steek of heb je gewoon pure pech. Wat je door deze momenten heen helpt zijn je eigen “waaroms”.

Sterke “waaroms” zijn belangrijk

Wanneer je hele sterke “waaroms” hebt, dan geef je op de momenten dat het tegenzit niet op maar ben je vastbesloten en vastberaden om je doel wel te bereiken. Je kan dan dealen met de problemen die jij op je weg vindt.

Maar dan moet je wel weten waarom dit doel zo belangrijk voor je is. En dan heb ik het niet over de oppervlakkige “waaroms” maar de diepere “waaroms”. De diepere waarom antwoorden krijg je als je door blijft vragen. En soms duurt het even voordat je tot deze diepere “waaroms” komt. De antwoorden komen van dieper van binnen  en dat vergt meer graafwerk. De eerste antwoorden op de waarom vragen kan je makkelijk uit je hoofd opzeggen. De diepere antwoorden vaak niet. Maar deze antwoorden komen dan ook niet uit je hoofd maar meer uit je hart. Je raakt een diepere laag in jezelf aan en boort daarmee ook een diepere en grotere energiebron aan. Hier vind je de antwoorden die inspireren, energie geven en waarmee je tegenslagen overwint. Het zijn de antwoorden die aansluiten op je missie en visie.

Waarom heb ik een nieuwe doelen stellen gids geschreven?

Ik deel mijn antwoorden met je door 7 keer de waarom vraag te beantwoorden. Hier gaan we.

1 – Waarom heb ik een nieuwe doelen stellen gids geschreven?

Ik heb een nieuwe doelen stellen gids geschreven omdat ik het tijd vond om met een nieuwe doelen stellen gids te komen.

2 – Waarom vond ik het tijd om met een nieuwe doelen stellen gids te komen?

Ik vond het tijd om met een nieuwe doelen stellen gids te komen omdat ik alle nieuwe leerervaringen van de afgelopen jaren hierin wilde verwerken.

3 – Waarom wilde ik de leerervaringen van de afgelopen jaren hierin verwerken?

Ik wilde de leerervaringen van de afgelopen jaren hierin verwerken omdat ik hiermee de deelnemers aan de Scheybeeck Academy jaargang 2017 een beter systeem wilde aanreiken om hun (jaar)doelen te realiseren.

Een nieuwe jaargang Scheybeeck Academy

4 – Waarom wilde ik de nieuwe deelnemers aan de Scheybeeck Academy een beter systeem aanreiken om hun (jaar)doelen te realiseren?

Ik wilde de nieuwe deelnemers aan de Scheybeeck Academy een beter systeem aanreiken om hun (jaar)doelen te realiseren omdat ik dan ook steeds een beetje meer expert word op het gebied van doelen bereiken.

5 – Waarom wil ik steeds een beetje meer expert worden op het gebied van doelen bereiken?

Ik wil steeds een beetje meer expert worden op het gebied van doelen bereiken omdat ik graag met een team resultaten behaal.

6 – Waarom wil ik graag met een team resultaten behalen?

Ik wil graag met een team resultaten behalen omdat resultaten ons meer succesvol maken.

7 – Waarom wil ik met een team meer succesvol zijn?

Ik wil meer succesvol zijn met een team omdat dit mij vrijheid, energie en plezier geeft.

Een nieuwe doelen stellen gids gaat er komen in 2017.

Mijn ‘waaroms’ zijn sterk en dus gaat er een nieuwe doelen stellen gids komen. Een nieuwe doelen stellen gids is voor mij een middel om meer vrijheid, energie en plezier  te bereiken. En vrijheid, energie en plezier zijn belangrijke waarden voor mij en dat maakt dat ik vastbesloten en vastberaden ben om mijn doel te bereiken. Ook nu is het weer ambitieus en de lat ligt hoger.

De nieuwe doelen stellen gids gaat er komen in 2017. Ik heb sterke “waaroms” en dus kan ik dealen met de eventuele problemen, hindernissen of pech die ik wellicht op mijn pad tegenkom. Er is immers ook veel voor mij te winnen, namelijk vrijheid, energie en plezier!

Ik zal je de komende tijd op de hoogte houden van mijn vorderingen.

 

error: Content is protected !!