Persoonlijke visie ontwerpen

Een persoonlijke visie ontwerpen? Wat levert mij dit op vraag jij je misschien af?

persoonlijke visie ontwerpen is niet moeilijkAls jij jouw probleemoplossend vermogen wil vergroten, af wil van de eeuwige stress en vol vertrouwen jezelf wil herpakken na tegenslagen, dan moet je veranderingen doorvoeren.

Want geen veranderingen aanbrengen betekent ook dezelfde resultaten blijven ervaren.

Tegenslagen zijn onderdeel van het leven. Het hoort erbij. Maar er zijn ook altijd weer kansen. De vraag is ‘zie je de kansen of niet?’.

En als jij een echte verandering wil doorvoeren dan moet je een heldere visie voor ogen hebben.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor!

Dit is een proces en een mindset wat je stap voor stap ontwikkelt op basis van de nieuwe inzichten die je constant verwerft. En dit maakt het een spannende reis.

En met een beetje begeleiding en de juiste mindset kan jij tegenslagen overwinnen, sterker terugkomen en jouw eigen visie realiseren.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor

Een persoonlijke visie ontwerpen begint met het ontdekken van jouw meest belangrijke persoonlijke waarden. Een visie is de beschrijving van jouw meest ideale situatie in de toekomst. En daarom is een visie beschrijving een reis en een proces.

Het is nooit klaar. Het is nooit af. Er zit geen einde aan, continu voeg je nieuwe details toe, omdat je nieuwe inzichten krijgt. En omdat je constant nieuwe inzichten krijgt creëer je ook constant nieuwe mogelijkheden. Dat wat misschien slechts als een interesse begon, kan dan uitgroeien tot iets waar vraag naar ontstaat en waarmee je een grote bijdrage levert voor anderen.

Het is de combinatie van interesse, vraag en bijdrage leveren die de basis voor succes legt.

Combinatie van interesse, vraag en een bijdrage leveren

Het is de combinatie van interesse, vraag en een bijdrage leveren die de basis voor succes vormt.

 1. Jouw persoonlijke interesses waarmee jij voor jezelf plezier, enthousiasme en energie borgt.
 2. Het ontstaan van vraag naar jouw product/dienst omdat anderen jouw interesse delen en de toegevoegde waarde hiervan inzien.
 3. Een grote bijdrage leveren met jouw product/dienst omdat je met jouw eigen unieke visie ook een onderscheidend vermogen krijgt ten opzichte van soortgelijke diensten en producten die al op de markt zijn.

Wanneer je in staat bent om deze 3 te combineren dan weet je ook zeker dat jij USP’s hebt, hetgeen een voorwaarde is om succesvol te kunnen zijn.

Je komt alleen tot deze combinatie door te experimenteren.

Wat als deze drie eenheid ontbreekt?

Als deze drie eenheid ontbreekt dan zit je op een dood spoor.

Stel dat er wel vraag naar jouw product/dienst is maar jij hier geen plezier aan beleeft, niet enthousiast over bent en hier geen energie van krijgt, denk je dan werkelijk dat jij dit gaat volhouden?

Of stel je voor dat je juist wel plezier ervaart, enthousiast bent en energie krijgt van hetgeen je doet, maar er geen vraag ontstaat naar jouw product en/of dienst, hoe succesvol ga je dan zijn? Precies, dan ben je niet succesvol en is het niet meer dan hobby.

En ook grote bijdrage leveren met jouw product/dienst omdat je met jouw eigen unieke visie wel een onderscheidend vermogen hebt, maar hier geen plezier aan beleven, niet enthousiast over zijn en hier geen energie van krijgen doet je al snel de handdoek in de ring werpen. 

Een visie is het startpunt voor succes

Het juiste startpunt voor meer succes is een visie.

Waarom?

Als jij er 100% van overtuigd bent dat wat jij doet het juiste is om te doen, dit doet met 100% vertrouwen en hier energie van krijgt, dan staat niets jou in de weg om meer succes te gaan ervaren.

En dit geldt voor een persoonlijke visie en een bedrijfsvisie. 

Uiteindelijk gaat het bij een bedrijf om de mensen die daar werken en of deze mensen ervan overtuigd zijn dat zij de juiste dingen, om de juiste redenen doen en hier energie van krijgen.

Het succes van een bedrijf heeft een directe relatie met de verwachtingen die de mensen die bij dit bedrijf werken hebben. Zonder hoge verwachtingen bij de medewerkers gaat niemand die extra stap zetten die wel nodig is voor het succesvol runnen van een business. 

Het is de visie die hoge verwachtingen wekt! Daarom is de visie het startpunt voor succes voor mij.

 

 

Visie zonder actie betekent alleen maar dromen. Actie zonder visie leidt tot niets. Visie gevolgd door actie kan de wereld veranderen.

Duidelijkheid is van vitaal belang

Duidelijkheid hebben is hierbij vitaal! In onzekere tijden heb jij richting en duidelijkheid nodig.

Waar moet je beginnen om duidelijkheid te krijgen?

Een visie geeft jou richting en duidelijkheid. Een visie mag heel groot zijn, maar tegelijkertijd dien je klein te beginnen. 

En dan blijf je stap voor stap vooruit gaan. Stoppen doe je niet. Omdat je heel helder voor ogen hebt waarom en waarvoor je het doet. En je hebt in je ontwerp geborgd dat je plezier, enthousiasme en energie ervaart van de activiteiten die je onderneemt.

In een ideale wereld sluiten de bedrijfsvisie – teamvisie en persoonlijke visie op elkaar aan. En teveel bedrijven hebben geen visie, laat staan een team- of afdelingsvisie. Ik zie bij maximaal 20% van de bedrijven een inspirerende visie en bij 80% van de bedrijven ontbreekt een inspirerende visie

Een proces doorlopen kost energie

En daarom moet je over veel energie beschikken. Zonder energie begin je niets en kom je nergens. Dit is de reden waarom je in je ontwerp plezier, enthousiasme en energie centraal moet zetten en als uitgangspunt dient te nemen. Een visie realiseren is geen sprint maar een proces. Doorloop het proces, zet de juiste stappen en realiseer jouw visie.

In mijn nieuwe boek – Doelen bereiken vanuit een visie – staat beschreven HOE je een waardevolle visie ontwerpt en deel ik mijn stappenplan met jou.

Een persoonlijke waardevolle visie ontwerpen is eenvoudig, maar kost wel tijd. Het is een proces.

Wil jij een eigen persoonlijke visie ontwerpen en meer houvast voor jezelf creëren?

Een visie welke grote verwachtingen bij jou creëert en resulteert in MSV.

Grote verwachtingen zetten aan tot actie

Grote verwachtingen die je aanzetten om actie te ondernemen omdat je mogelijkheden en kansen ziet. 

En jouw visie is de heldere poolster waar al je acties op gericht zijn. 

Jouw visie vormt de basis voor al jouw besluiten. Het geeft je het vertrouwen dat je de juiste dingen doet. 

Je weet waarom en waarvoor je het doet. 

Je ervaart plezier, enthousiasme en krijgt energie van de acties die je onderneemt.

Een inspirerende visie inspireert niet allen jou maar ook anderen. En doelen bereik je alleen samen met anderen.

Het is jouw visie die anderen inspireert om met jou samen te werken om de gezamenlijke visie te realiseren.

Zonder de gezamenlijke visie doet ieder zijn ding, maar de echte drive ontbreekt natuurlijk omdat het gezamenlijke richtpunt ontbreekt. Wanneer jij leiding geeft aan een team dan is een visie super belangrijk om gezamenlijk een groter doel na te streven.

Alleen dan gaan jullie samen alle beschikbare energie gefocust krijgen op jullie stip aan de horizon - de visie - en is iedereen bereidt de extra stap te zetten.
De Doelen Stellen Gids

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor

Je hebt het besluit genomen dat het anders moet. Jij gaat ervoor. Je bent bereid onzekerheid te omarmen en veranderingen door te voeren.

Heel veel is niet te plannen en niet te controleren.

Gelukkig zijn er nog genoeg zaken waar jij wel controle over hebt. In ieder geval genoeg om je eigen visie te realiseren! Dus ga ervoor!

 • Ontwerp een eigen visie en zet plezier, enthousiasme en energie centraal.
 • Bepaal objectief waar je nu staat en wat nodig is om je visie te realiseren.
 • Benoem deze 3 – 5 doorbraken.
 • Maak een plan op hoofdlijnen hoe jij dit denkt te gaan doen.
 • Focus je op duidelijke doelen waarmee je de doorbraken bereikt.
 • Betaal de prijs om je doelen te behalen en onderneem actie.
 • Blijf bijsturen, blijf je acties verbeteren en blijf actie ondernemen.
 • En zet de volgende stap.

Een beetje begeleiding helpt in onzekere tijden. Hoe je focus blijft behouden, hoe je een sterkere mindset ontwikkelt en hoe je omgaat met weerstand zijn minder eenvoudige vraagstukken. Je leest er alles over in mijn boek

Zijn jouw verwachtingen dit jaar niet uitgekomen?

Maak jij je zorgen?

Slaap je slecht?

Ervaar jij stress?

Ben jij bang dat ook dit jaar een slecht jaar voor jou gaat worden?

Doorbeek de vicieuze cirkel nu, volg een routekaart met een voorspelbare uitkomst en bestel mijn boek of de training doelen bereiken.

error: Content is protected !!