Persoonlijke visie ontwerpen

Een persoonlijke visie ontwerpen? Wat levert mij dit op vraag jij je misschien af?

Als jij jouw probleemoplossend vermogen wil vergroten, af wil van de eeuwige stress en vol vertrouwen jezelf wil herpakken na tegenslagen, dan moet je veranderingen doorvoeren.

Want geen veranderingen aanbrengen betekent ook dezelfde resultaten blijven ervaren.

Tegenslagen zijn onderdeel van het leven. Het hoort erbij. Maar er zijn ook altijd weer kansen. De vraag is ‘zie je de kansen of niet?’.

En als jij een echte verandering wil doorvoeren dan moet je een heldere visie voor ogen hebben.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor!

Persoonlijke visie ontwerpen

Dit is een proces en een mindset wat je stap voor stap ontwikkelt op basis van de nieuwe inzichten die je constant verwerft. En dit maakt het een spannende reis.

En met een beetje begeleiding en de juiste mindset kan jij tegenslagen overwinnen, sterker terugkomen en jouw eigen visie realiseren. 

Persoonlijke visie ontwerpen – start vandaag nog.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor

Een persoonlijke visie ontwerpen begint met het ontdekken van jouw meest belangrijke persoonlijke waarden. Een visie is de beschrijving van jouw meest ideale situatie in de toekomst. En daarom is een visie beschrijving een reis en een proces.

Het is nooit klaar. Het is nooit af. Er zit geen einde aan, continu voeg je nieuwe details toe, omdat je nieuwe inzichten krijgt. En omdat je constant nieuwe inzichten krijgt creëer je ook constant nieuwe mogelijkheden. 

Persoonlijke visie ontwerpen – Waarom?

Omdat het een reis is die nieuwe mogelijkheden voor je creëert.

Visie zonder actie betekent alleen maar dromen. Actie zonder visie leidt tot niets. Visie gevolgd door actie kan de wereld veranderen.

Joel Arthur Barker

Een visie verandert jouw kijk op de wereld. Het verandert je denkpatronen en je mindset. Een visie geeft jou houvast in een onzekere wereld. En we leven in een onzekere wereld die continu aan veranderingen onderhevig is. Wil jij meer houvast hebben, ga dan een persoonlijke visie ontwerpen.

Houvast in een onzekere wereld

doelen bereiken

Jouw visie geeft jou houvast in een onzekere wereld. Waarom?

Omdat jij een visie hebt ontworpen uit jouw meest belangrijke persoonlijke waarden. Het zijn jouw meest belangrijke persoonlijke waarden die jou houvast geven in onzekere tijden. Waarden vormen jouw stevige fundatie. 

Ontwerp en bouw jouw eigen stevige fundatie.

In een continu veranderende omgeving, vol conflicten, verwarring en afleidingen heb je een baken en houvast nodig. Niets geeft jou meer houvast dan jouw eigen visie afgeleid van jouw top 10 persoonlijke waarden.

Je gaat anders denken, meer mogelijkheden zien, hogere verwachtingen krijgen en meer gerichte actie ondernemen.

Het resultaat is dat jij je EN beter zal voelen EN betere resultaten gaat behalen EN meer vertrouwen in de toekomst krijgt.

Duidelijkheid is van vitaal belang

Duidelijkheid hebben is hierbij vitaal! In onzekere tijden heb jij richting en duidelijkheid nodig.

Waar moet je beginnen om duidelijkheid te krijgen?

Een visie geeft jou richting en duidelijkheid. Een visie mag heel groot zijn, maar tegelijkertijd dien je klein te beginnen. En dan blijf je stap voor stap vooruit gaan. Stoppen doe je niet. Omdat je heel helder voor ogen hebt waarom en waarvoor je het doet. En je hebt in je ontwerp geborgd dat je plezier, enthousiasme en energie ervaart van de activiteiten die je onderneemt.

In een ideale wereld sluiten de bedrijfsvisie – teamvisie en persoonlijke visie op elkaar aan. En teveel bedrijven hebben geen visie, laat staan een team- of afdelingsvisie. Ik zie bij maximaal 20% van de bedrijven een inspirerende visie en bij 80% van de bedrijven ontbreekt een inspirerende visie!

Een proces doorlopen kost energie

En daarom moet je over veel energie beschikken. Zonder energie begin je niets en kom je nergens. Dit is de reden waarom je in je ontwerp plezier, enthousiasme en energie centraal moet zetten en als uitgangspunt dient te nemen. Een visie realiseren is geen sprint maar een proces. Doorloop het proces, zet de juiste stappen en realiseer jouw visie.

In mijn nieuwe boek – Doelen bereiken vanuit een visie – staat beschreven HOE je een waardevolle visie ontwerpt en deel ik mijn stappenplan met jou.

Een persoonlijke waardevolle visie ontwerpen is eenvoudig, maar kost wel tijd. Het is een proces.

Wil jij een eigen persoonlijke visie ontwerpen en meer houvast voor jezelf creëren? Een visie welke grote verwachtingen bij jou creëert.

Grote verwachtingen zetten aan tot actie

Grote verwachtingen die je aanzetten om actie te ondernemen omdat je mogelijkheden en kansen ziet. En jouw visie is de heldere poolster waar al je acties op gericht zijn. Jouw visie vormt de basis voor al jouw besluiten. Het geeft je het vertrouwen dat je de juiste dingen doet. Je weet waarom en waarvoor je het doet. Je ervaart plezier, enthousiasme en krijgt energie van de acties die je onderneemt.

Een inspirerende visie inspireert niet allen jou maar ook anderen. En doelen bereik je alleen samen met anderen. Het is jouw visie die anderen inspireert om met jou samen te werken om de gezamenlijke visie te realiseren.

Zonder de gezamenlijke visie doet ieder zijn ding, maar de echte drive ontbreekt natuurlijk omdat het gezamenlijke richtpunt ontbreekt. Wanneer jij leiding geeft aan een team dan is een visie super belangrijk om gezamenlijk een groter doel na te streven.

Alleen dan gaan jullie samen alle beschikbare energie gefocust krijgen op jullie stip aan de horizon – de visie – en is iedereen bereidt de extra stap te zetten.

Ontwerp een eigen visie en ga ervoor.

Je hebt het besluit genomen dat het anders moet. Jij gaat ervoor. Je bent bereid onzekerheid te omarmen en veranderingen door te voeren.

Heel veel is niet te plannen en niet te controleren.

Gelukkig zijn er nog genoeg zaken waar jij wel controle over hebt. In ieder geval genoeg om je eigen visie te realiseren! Dus ga ervoor!

  • Ontwerp een eigen visie en zet plezier, enthousiasme en energie centraal.
  • Bepaal objectief waar je nu staat en wat nodig is om je visie te realiseren.
  • Benoem deze 3 – 5 doorbraken.
  • Maak een plan op hoofdlijnen hoe jij dit denkt te gaan doen.
  • Focus je op duidelijke doelen waarmee je de doorbraken bereikt.
  • Betaal de prijs om je doelen te behalen en onderneem actie.
  • Blijf bijsturen, blijf je acties verbeteren en blijf actie ondernemen.
  • En zet de volgende stap.

Een beetje begeleiding helpt in onzekere tijden. Hoe je focus blijft behouden, hoe je een sterkere mindset ontwikkelt en hoe je omgaat met weerstand zijn minder eenvoudige vraagstukken. Je leest er alles over in mijn boek.

Jeroen Langeveld

Jeroen