Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Plan om jouw visie te realiseren

Maak een plan om jouw visie te realiseren.

Als jij jouw eigen inspirerende visie waar jij 100% achter staat hebt geformuleerd, maak dan ook een plan om deze visie te realiseren. Een strategisch plan op hoofdlijnen is een succes bepalende factor. Er zijn vele wegen om jouw visie en doelen te bereiken, maar je zal ook een mogelijke weg moeten kiezen om op de plaats van bestemming aan te komen.

Maak een plan om jouw visie te realiseren

Ik heb het voorbeeld van de bouwer die nooit begint te bouwen zonder een goede tekening van het gebouw te hebben, al een paar keer eerder aangehaald. Ook jij hebt een plan op hoofdlijnen nodig om jouw visie en doelen te bereiken. Een plan waarmee je de grote stappen in beeld hebt gebracht die je moet zetten om je visie te gaan verwezenlijken. Een goed plan kost niet veel tijd. Weet je wat wel veel tijd kost?

Fouten corrigeren kost veel tijd – een plan niet.

Fouten corrigeren kost niet alleen veel tijd maar vaak ook heel veel geld en energie. Een plan op hoofdlijnen kost relatief weinig tijd, geld en energie in vergelijking tot het corrigeren van fouten. Wanneer een bouwer tijdens de bouw fouten moet corrigeren dan kost dat enorm veel geld en is de winstmarge direct weg. Een bouwer kan het zich niet permitteren om fouten pas in het bouwproces te corrigeren. De fouten moeten er in de voorbereidende werkzaamheden uitgehaald worden, niet tijdens het bouwen zelf.

Maak een plan om je visie en doelen te realiseren

Maak dit plan voordat je in de actie modus komt. Elke actie kan een verkeerde actie zijn als er geen goed doordacht plan aan ten grondslag ligt. Zolang jij niet tot de kern van het probleem bent doorgedrongen weet je niet of je de kern oorzaak van het probleem hebt gevonden of slechts een afgeleide oorzaak hebt gevonden.

Heb jij jouw strategisch plan opgesteld dan ga je actie ondernemen en stop je niet voordat je doel bereikt is. Natuurlijk blijf je wel bijsturen op de feedback die je constant krijgt. Stug doorgaan met iets wat niet werkt brengt je niet verder. Bewust blijven waarnemen is een succes bepalende factor.

Iedereen heeft sterktes en zwaktes. Zwaktes hoeven je succes niet in de weg te staan als je een team hebt gevormd. Het team formuleert de teamdoelstellingen en deze geven het team focus. 

Een inspirerende en waarden gedreven visie maakt dat anderen een team met jou willen vormen en jij je kan focussen op jouw sterktes.

Realiseer milestones

Elk strategisch plan wat je opstelt heeft een aantal milestones of tussendoelen. Stap voor stap realiseer jij deze milestones. Deze tussen stappen/doelen of milestones maken duidelijk wat jij moet doen en waarin jij moet slagen om uiteindelijk je visie en doelen te bereiken. En wanneer jij bij het bepalen van jouw visie jouw eigen meest belangrijke waarden centraal hebt gezet, dan is actie ondernemen geen issue. Natuurlijk onderneem je acties! Het zijn deze acties die jouw direct plezier, enthousiasme en energie opleveren!

Wil jij een eigen waarden gedreven visie formuleren maar weet jij niet hoe je dit moet aanpakken?

Wil jij een eigen persoonlijke visie ontwerpen?

Heeft 2020 jou niet gebracht wat je hiervan had verwacht?

Zijn jouw verwachtingen dit jaar niet uitgekomen?

Maak jij je zorgen?

Slaap je slecht?

Ervaar jij stress?

Ben jij bang dat 2021 ook een slecht jaar voor jou gaat worden?

Doorbeek de vicieuze cirkel nu, volg een routekaart met een voorspelbare uitkomst en maak succes voorspelbaar voor jezelf.

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!