Categorieën
Smart Doelen

Smart doelen flow chart

 

Smart doelen flow chart
Smart doelen flow chart

Doelen stellen is een manier om verantwoordelijkheid over je eigen leven te nemen. Niet alleen neem je verantwoordelijkheid over je eigen leven, maar tevens dien je op het netvlies te hebben staan wat je wil bereiken, realiseren of bezitten als jij succesvol wil zijn. Als jij loopt te worstelen om je doelen te behalen, dan kunnen daar heel veel verschillende redenen voor zijn.

Smart doelen flow chart 

In deze blog heb ik een vijftal mogelijke oorzaken  ‘waarom’ je jouw doelen niet behaalt onder elkaar gezet.

  1. Geen duidelijk smart doel voor ogen hebben. Om je doel daadwerkelijk te kunnen realiseren dien je jouw doel helder op het netvlies te hebben staan en dien je de voortgang te kunnen meten.
  2. Geen besluit nemen. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn die per persoon verschillen. Voor de een is dit bijvoorbeeld omdat hij eigenlijk vindt dat hij het niet waard is, voor de ander is het omdat hij bang is om daadwerkelijk actie te ondernemen en voor weer een andere komt dit omdat hij geen flauw idee heeft ‘hoe’ hij zijn doel dient te realiseren.
  3. Niet bereid zijn de prijs te betalen. Je denkt dat het behalen van dit doel je gelukkiger maakt en meer plezier geeft, maar diep van binnen is dit niet wat je wil. Je streeft dit doel na omdat je daarmee bijvoorbeeld denkt bewondering of acceptatie van iemand anders te krijgen.
  4. Geen actie ondernemen. Je weet wel dat je actie moet ondernemen en toch doe je dit niet en je weet niet hoe je deze vicieuze cirkel kan doorbreken.
  5. Korte termijn visie er op na houden. Je hebt actie ondernomen en telkens kom je op een punt dat je geen vorderingen meer maakt. Je blijft stug volhouden, blijft actie ondernemen en geeft niet op. Helaas kom je geen stap verder en je hebt geen flauw idee wat je nu dient te veranderen om wel verder te komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!