Categorieën
Stap 8 - Zet de volgende stap Teamdoelen

Specifieke kwaliteiten inzetten

Door jouw specifieke kwaliteiten te gaan inzetten, ga jij ook stap voor stap steeds meer vanuit kracht werken.

specifieke kwaliteiten inzetten

Fysiek zijn we allemaal verschillend en mentaal is dat niet anders. We zijn verschillend en hebben allemaal specifieke kwaliteiten die we kunnen inzetten. Door het inzetten van dit stukje uniekheid, kan ook jij het verschil maken en extra toegevoegde waarde leveren.

Specifieke kwaliteiten inzetten

Om je specifieke kwaliteiten te kunnen inzetten zal je deze wel haarscherp op je netvlies dienen te hebben staan. En geef jij leiding aan een team, afdeling of organisatie dan zou jij de specifieke kwaliteiten van de teamleden natuurlijk maximaal willen benutten om maximale resultaten met je team te kunnen behalen.

De specifieke kwaliteiten niet herkennen betekent ook dat je deze niet optimaal kan inzetten. De verkeerde man vanuit de verkeerde rol laten opereren – los van alle positieve bedoelingen en intenties – wordt een drama met alleen maar verliezers.

Zicht krijgen op je kwaliteiten

Om je specifieke kwaliteiten te kunnen inzetten zal je deze wel haarscherp op je netvlies dienen te hebben staan. En geef jij leiding aan een team, afdeling of organisatie dan zou jij de specifieke kwaliteiten van de teamleden natuurlijk maximaal willen benutten om maximale resultaten met je team te kunnen behalen.

De specifieke kwaliteiten niet herkennen betekent ook dat je deze niet optimaal kan inzetten. De verkeerde man vanuit de verkeerde rol laten opereren – los van alle positieve bedoelingen en intenties – wordt een drama met alleen maar verliezers. Zet altijd je kwaliteiten in om betere resultaten te behalen.Vergeet hierbij ook nooit 80-20 regel!

Uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid om te weten waar zijn/haar specifieke kwaliteiten liggen. En als je weet waar je heel goed in bent en je dus extra toegevoegde waarde kan leveren, dan is het ook jouw verantwoordelijkheid om nee te zeggen tegen alles waar jouw kwaliteiten niet goed tot hun recht komen. Ga geen gevecht aan welke je niet kan winnen! Zet altijd je kwaliteiten in en vorm een team.

Specifieke (team)kwaliteiten inzetten.

Wanneer alle teamleden weten waar ieders specifieke kwaliteiten liggen, met elkaar delen en inzetten, dan kan het team de teamkwaliteiten maximaal gaan benutten. Dan vliegen de teamprestaties omhoog en kan een vliegwiel ontstaan. En hieruit ontstaat flow. En flow ervaren betekent ook enorme team stappen zetten en veel betere resultaten bereiken met elkaar. 

Dramatische bedrijfsresultaten?

De verkeerde man op de verkeerde plaats op het verkeerde tijdstip kan dramatisch uitpakken voor de bedrijfsresultaten en een bedrijf naar de ondergang leiden.

Als leider is het jouw verantwoordelijkheid om de juiste man, op de juiste plek en op het juiste moment neer te zetten. Grote verwachtingen hebben zonder de juiste teamleden op het juiste moment op de juiste plek te zetten resulteert in grote teleurstellingen. Timing is hierbij bepalend. Lang niet alle (grotere) bedrijven zijn wendbaar. Hoe vaak ik niet hoor binnen bedrijven ‘wij zijn meer een olietanker en kunnen niet snel bijsturen’ vind ik verontrustend. En tegelijkertijd is dit wel de realiteit.

En als je niet in staat bent om de organisatie meer wendbaar te maken, zorg er dan als leider voor om de specifieke kwaliteiten van jouw mensen haarscherp op je netvlies te krijgen en op het juiste moment in te zetten.

Hoe je dit kan aanpakken?

Ga als team aan de slag met mijn nieuwe boek. Wanneer je voor al jouw teamleden een boek wil aanschaffen stuur mij dan een mailtje of bel me op. wanneer jij > 10 boeken aanschaft maken we een speciale prijsafspraak en krijg jij ook een op maat gemaakt jaarplan sjabloon met jouw eigen bedrijfslogo van mij.

Maar zoals ik al eerder aangaf, uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid om te weten waar zijn/haar specifieke kwaliteiten liggen. Als je wil groeien en een volgende stap wil zetten dan moet je zicht hebben op je specifieke kwaliteiten!

Leg de fundatie voor jezelf

Hoe krijg ik nog meer vertrouwen in het bereiken van doelen? Ga een stevige fundatie voor jezelf leggen.

In mijn nieuwe boek leg jij in deel 1 van het boek een stevige fundatie onder jouw leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. En wanneer jij de fundatie hebt gelegd, dan ga je verder bouwen. Je bouwt dan stap voor stap verder op de fundatie, welke gevormd wordt door:

 • Jouw missie.
 • Een heldere visie.
 • Waarden gedreven te handelen.
 • Je kwaliteiten vanuit de juiste rol te gaan inzetten.
 • Een paar eenvoudige principes voor jezelf te gaan bepalen hoe jij wil werken.

Vergroot jouw kansen op succes

Ontwikkel je eigen persoonlijke visie en begin met een stappenplan en aanpak die wij als basis hebben uitgewerkt. Een basis waarmee vele deelnemers aan ons intern opleidingstraject een basis voor hun persoonlijk succes hebben gelegd en hun doelen hebben bereikt.

Hiermee vergroot ook jij enorm jouw kansen op succes.

Maak succes voorspelbaar voor jezelf door dezelfde stappen te gaan zetten, vanuit dezelfde mindset en in dezelfde volgorde.

Zet je kwaliteiten en bereik jouw doelen

Hoe?

Winstgevend jaarplan schrijven en meer flow ervaren

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 

Missie/Visie/Ambities

De Doelen Stellen Gids


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen LangeveldVitaliteit is mijn hoogste waarde.

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn! Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw potentieel kunnen vervullen en jouw inspirerende visie kunnen realiseren en jouw missie gaan vervullen. Zo simpel is het. 

Specialisaties Doelen Stellen Gids

Doe het, geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

Kernwaarden van De Doelen Stellen Gids

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Tijdelijke Actie - Gratis lidmaatschap ledengedeelte als je nu mijn boek bestelt


Boek – Doelen bereiken vanuit een visie is met de thuiswinkel waarborg te bestellen bij Boekenbestellen.nl

Bestel mijn boek door op de bestellen knop te klikken. Jij wordt dan doorverwezen naar de site van Boekenbestellen.nl, waar jij in een beveiligde omgeving kan afrekenen en het boek direct toegezonden krijgt via post.nl 

Maak succes voorspelbaar

Winstgevend jaarplan schrijven op het ledengedeelte

Wat ga jij doen op het ledengedeelte?

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en jouw resultaten verdubbelen binnen 3 jaar. 

En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek vanaf maandag 15 augustus bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol (maximaal 15 leden) Je leest hier meer over deze tijdelijke actie.

Missie van de ledensite Doelen Stellen Gids:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit en service leveren op het gebied van business doelen bereiken vanuit een visie, tegen een zo laag mogelijk tarief als mogelijk is.

Specialisaties:

  1. Winstgevende jaarplannen (inclusief inspirerende heldere visie).
  2. Flow ervaren.
  3. Doelen Stellen navigatie met de doelen stellen gids navigator.

Nader kennismaken, begin hier:

Privé:

Begin met de juiste vragen te stellen en ontwerp een levensplan.

Zakelijk:

Begin met het Jaarplan Traject, de basis voor betere bedrijfsresultaten en download het jaarplan sjabloon.

Blogs:

Lees onze blogs.

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen en vervolgens direct het boek kan downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Ontbreekt de drive binnen jouw team? 

Ontbreekt dan misschien ook een inspirerende heldere visie?

De beste teams hebben een interne drive en ook een gemeenschappelijke visie!