Categorieën
Stap 8 - Zet de volgende stap Teamdoelen

Specifieke kwaliteiten inzetten

Door jouw specifieke kwaliteiten te gaan inzetten, ga jij ook stap voor stap steeds meer vanuit kracht werken.

specifieke kwaliteiten inzetten

Fysiek zijn we allemaal verschillend en mentaal is dat niet anders. We zijn verschillend en hebben allemaal specifieke kwaliteiten die we kunnen inzetten. Door het inzetten van dit stukje uniekheid, kan ook jij het verschil maken en extra toegevoegde waarde leveren.

Specifieke kwaliteiten inzetten

Om je specifieke kwaliteiten te kunnen inzetten zal je deze wel haarscherp op je netvlies dienen te hebben staan. En geef jij leiding aan een team, afdeling of organisatie dan zou jij de specifieke kwaliteiten van de teamleden natuurlijk maximaal willen benutten om maximale resultaten met je team te kunnen behalen.

De specifieke kwaliteiten niet herkennen betekent ook dat je deze niet optimaal kan inzetten. De verkeerde man vanuit de verkeerde rol laten opereren – los van alle positieve bedoelingen en intenties – wordt een drama met alleen maar verliezers.

Zicht krijgen op je kwaliteiten

Om je specifieke kwaliteiten te kunnen inzetten zal je deze wel haarscherp op je netvlies dienen te hebben staan. En geef jij leiding aan een team, afdeling of organisatie dan zou jij de specifieke kwaliteiten van de teamleden natuurlijk maximaal willen benutten om maximale resultaten met je team te kunnen behalen.

De specifieke kwaliteiten niet herkennen betekent ook dat je deze niet optimaal kan inzetten. De verkeerde man vanuit de verkeerde rol laten opereren – los van alle positieve bedoelingen en intenties – wordt een drama met alleen maar verliezers. Zet altijd je kwaliteiten in om betere resultaten te behalen.Vergeet hierbij ook nooit 80-20 regel!

Uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid om te weten waar zijn/haar specifieke kwaliteiten liggen. En als je weet waar je heel goed in bent en je dus extra toegevoegde waarde kan leveren, dan is het ook jouw verantwoordelijkheid om nee te zeggen tegen alles waar jouw kwaliteiten niet goed tot hun recht komen. Ga geen gevecht aan welke je niet kan winnen! Zet altijd je kwaliteiten in en vorm een team.

Specifieke (team)kwaliteiten inzetten.

Wanneer alle teamleden weten waar ieders specifieke kwaliteiten liggen, met elkaar delen en inzetten, dan kan het team de teamkwaliteiten maximaal gaan benutten. Dan vliegen de teamprestaties omhoog en kan een vliegwiel ontstaan. En hieruit ontstaat flow. En flow ervaren betekent ook enorme team stappen zetten en veel betere resultaten bereiken met elkaar. 

Dramatische bedrijfsresultaten?

De verkeerde man op de verkeerde plaats op het verkeerde tijdstip kan dramatisch uitpakken voor de bedrijfsresultaten en een bedrijf naar de ondergang leiden.

Als leider is het jouw verantwoordelijkheid om de juiste man, op de juiste plek en op het juiste moment neer te zetten. Grote verwachtingen hebben zonder de juiste teamleden op het juiste moment op de juiste plek te zetten resulteert in grote teleurstellingen. Timing is hierbij bepalend. Lang niet alle (grotere) bedrijven zijn wendbaar. Hoe vaak ik niet hoor binnen bedrijven ‘wij zijn meer een olietanker en kunnen niet snel bijsturen’ vind ik verontrustend. En tegelijkertijd is dit wel de realiteit.

En als je niet in staat bent om de organisatie meer wendbaar te maken, zorg er dan als leider voor om de specifieke kwaliteiten van jouw mensen haarscherp op je netvlies te krijgen en op het juiste moment in te zetten.

Hoe je dit kan aanpakken?

Ga als team aan de slag met mijn nieuwe boek. Wanneer je voor al jouw teamleden een boek wil aanschaffen stuur mij dan een mailtje of bel me op. wanneer jij > 10 boeken aanschaft maken we een speciale prijsafspraak en krijg jij ook een op maat gemaakt jaarplan sjabloon met jouw eigen bedrijfslogo van mij.

Maar zoals ik al eerder aangaf, uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid om te weten waar zijn/haar specifieke kwaliteiten liggen. Als je wil groeien en een volgende stap wil zetten dan moet je zicht hebben op je specifieke kwaliteiten!

Leg de fundatie voor jezelf

Hoe krijg ik nog meer vertrouwen in het bereiken van doelen? Ga een stevige fundatie voor jezelf leggen.

In mijn nieuwe boek leg jij in deel 1 van het boek een stevige fundatie onder jouw leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. En wanneer jij de fundatie hebt gelegd, dan ga je verder bouwen. Je bouwt dan stap voor stap verder op de fundatie, welke gevormd wordt door:

  • Jouw missie.
  • Een heldere visie.
  • Waarden gedreven te handelen.
  • Je kwaliteiten vanuit de juiste rol te gaan inzetten.
  • Een paar eenvoudige principes voor jezelf te gaan bepalen hoe jij wil werken.

Vergroot jouw kansen op succes

Ontwikkel je eigen persoonlijke visie en begin met een stappenplan en aanpak die wij als basis hebben uitgewerkt. Een basis waarmee vele deelnemers aan ons intern opleidingstraject een basis voor hun persoonlijk succes hebben gelegd en hun doelen hebben bereikt.

Hiermee vergroot ook jij enorm jouw kansen op succes.

Maak succes voorspelbaar voor jezelf door dezelfde stappen te gaan zetten, vanuit dezelfde mindset en in dezelfde volgorde.

Zet je kwaliteiten en bereik jouw doelen

Hoe?

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!