Starten met doelen stellen – Wat spreekt jou aan?

Starten met doelen stellen

Starten met doelen stellen
Starten met doelen stellen kan op vele manieren. Doelen bereik je alleen als je een manier kiest die bij jou past, welke jou aanspreekt, waar je energie van krijgt en welke je aanzet om in beweging te komen. Kies derhalve vooral voor een aanpak die bij jou past! En ben je nog niet overtuigd van de voordelen van het stellen van doelen, hier lees je waarom je doelen zou moeten gaan stellen.

Mijn doel is je te laten ervaren hoe je met de juiste voorbereiding doelen wel bereikt.

Ik ben gestart in 2014 met blogs over doelen stellen in de meest brede zin. Ben je ook zoek naar praktische systeem om doelen te stellen en natuurlijk te bereiken, dan kan je op de doelen stellen gids site heel veel informatie vinden.

Op deze pagina wil ik je een aantal ingangen geven om te starten met doelen stellen.

Ingangen starten met doelen stellen

Kies wat jou aanspreekt. Ga starten met doelen stellen op een manier welke jou aanspreekt.

Wat voelt goed voor jou?

Mag ik je een suggestie doen?

Ik wil je de suggestie doen om te starten met het downloaden van mijn gratis eBoek.

Je kan dit vervolgens op je gemak doorlezen.

Ik bied regelmatig een nieuw eBoek (pdf) aan. De laatste versie kan je hier downloaden.

  1. Je kan starten met het downloaden van het eboek.
  2. Of je gaat op zoek naar een blog op de blogpagina welke je aanspreekt.
  3. Ook kan je starten vanuit een probleemstelling. Om het je eenvoudig te maken geef ik je voor de volgende probleemstellingen een ingang om te gaan starten met doelen stellen.

Hoe maak ik mijn doel smart?

Smart doelen is een van de meest gebruikte zoektermen op mijn site. Ik heb verschillende blogs geschreven over smart doelen bereiken en ook veel smart doelen voorbeelden gegeven.  Wanneer je moeite hebt om je doel smart te maken dan heb ik de volgende voorbeelden voor je.

Hoe maak je een doel smart in 5 stappen

SMART doel voorbeeld

Van idee naar smart doel

Focus op je smart doel voelt goed

Hoe moet ik met een verandering omgaan?

Veranderingen zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd blijven. Je kan je blijven verzetten tegen veranderingen maar dat gaat je heel veel energie kosten. De volgende blogs geven je een ingang om anders naar veranderingen te gaan kijken.

Doelen stellen en veranderingen

Positieve veranderingen creëren 

Bescherm je zelfvertrouwen

Alles begint met een gedachte

Hoe krijg ik meer energie om wel actie te ondernemen?

Actie ondernemen is natuurlijk noodzakelijk om doelen te bereiken. Maar dit wil niet zeggen dat je altijd zin hebt om actie te ondernemen, ondanks dat je weet dat dit wel nodig is. Dit thema, wel weten dat je actie moet ondernemen maar het niet doen komt terug in de volgende blogs.

Ik weet wel wat ik moet doen

Ik doe het echt nooit meer

Actie ondernemen is noodzakelijk

Mijn doel

Ik zit stuk en kom niet verder. Hoe kan ik de volgende stap zetten?

Je weet wat je doel is. Je onderneemt actie en dan opeens kom je helemaal stuk te zitten. Wat doe je nu? Hoe kom je weer in actie? Hoe krijg je weer de motivatie om wel actie te blijven ondernemen? De volgende blogs helpen je hierbij.

Feedback krijgen en doelen stellen 

Stapje na stapje doelen realiseren

Hoe creëer ik goede routines?

Ik wil meer momentum

Ik wil wel verder maar ik ervaar heel veel weerstand. Hoe ga ik om met weerstand?

Wanneer je heel veel weerstand ervaart dan is dat niet lekker. Weerstand kost je heel veel energie en voelt als trekken aan een dood paard. En als je niet oppast en blijft vechten tegen de weerstand dan kan het zo maar zijn dat je bezig bent je eigen accu leeg te trekken. Hoe je om kan gaan met weerstand is het thema van de volgende blogs.

Hoe overwin ik weerstand?

Slim doelen stellen met de 80-20 regel

Versterkende vragen helpen

Ik doe het echt nooit meer

Hoe creëer ik een goede routine?

Je kan actie ondernemen, maar dat wil niet zeggen dat je heel snel van je oude slechte gewoontes af bent. Wat helpt is als je meer gaat kijken naar je dagelijkse routines, welke wel werken en welke niet werken. In de volgende blogs komen routines aan bod.

Routines zijn de sleutel voor succes

Hoe creëer ik goede routines?

Hoe word je een expert?

Expert worden met een eigen systeem

De 10 meest gelezen artikelen

Misschien wil je de meest gelezen artikelen een keertje op je gemak doorlezen. Ik heb het eenvoudig voor je gemaakt en de top tien meest gelezen artikelen op een rijtje gezet voor je.

De kracht van korte herhalingen

Wanneer je iets nieuws aanleert dan doorloop je altijd vier leerstadia. Je gaat van onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, bewust bekwaam naar uiteindelijk onbewust bekwaam. En korte wekelijkse tip helpt je om je focus te richten op een aspect van doelen stellen en doelen bereiken.

Ik heb 52 praktische tips voor je verzameld en elke week krijg je automatisch een tip gemaild als jij je onderstaand aanmeldt.

error: Content is protected !!