Categorieën
Stap 1 - Bepaal je doel

Stel duidelijke doelen

Stel duidelijke doelen

Stel duidelijke doelen en zet deze doelen centraal. Wanneer je 3 – 5 duidelijke jaar doelen stelt waar je prioriteit aan geeft, dan is de kans groot dat jij deze doelen ook behaalt. Stel duidelijke doelen afgeleid van jouw waardevolle visie en je ervaart plezier, enthousiasme en energie.

Stel duidelijke doelen

Stel duidelijke doelen afgeleid van jouw visie. Jij hebt dan een helder richtpunt en je jaagt iets na wat waardevol voor jou is. Je koppelt dan doelen en werkelijke verlangens aan elkaar. Verlangens die belangrijk voor jou zijn. Waar je plezier aan beleeft, enthousiast over bent en energie van krijgt. Stel duidelijke doelen en voel je goed. Elk doel wat je nastreeft doe je omdat je denkt met het bereiken van dit doel je beter te voelen, meer plezier te ervaren of meer voldoening te voelen.

Stel duidelijke doelen en zet plezier centraal

Als je een doel stelt omdat jij je beter wil voelen, meer plezier of voldoening wil ervaren, dan kan je plezier ervaren beter als uitgangspunt nemen in je ontwerp. Ontwerp een visie waarin jij meer plezier ervaren centraal hebt gezet en stel duidelijke doelen afgeleid van deze visie. En ga dan aan de slag om jouw doelen te bereiken. Er zijn altijd meerdere wegen naar Rome en het is jouw taak om de juiste weg te vinden. Zolang jij een helder richtpunt hebt en blijft bijsturen op de feedback die je constant krijgt, dan zijn er maar weinig doelen niet haalbaar.

Onderneem actie en beleef plezier aan de acties zelf en niets weerhoud jou ervan om actie te blijven ondernemen.

Veranderingen aanbrengen

De realiteit is zoals deze is. Accepteren van de huidige situatie is misschien niet altijd makkelijk maar wel het startpunt om verbeteringen aan te brengen.

We willen allemaal vooruitgaan in het leven en niet achteruitgaan. Als er zaken zijn die jou niet bevallen dan zal je veranderingen moeten aanbrengen om deze zaken te verbeteren. Hoe groter het probleem, de irritatie of pijn is, des te groter de noodzaak voor jou zou moeten zijn om veranderingen te gaan aanbrengen. Ga de confrontatie met het probleem aan en stel duidelijke doelen die het probleem oplossen en wegnemen.

Analyseer het probleem, graaf diep

Van probleem naar oplossing

Direct in de actiemodus schieten zonder geanalyseerd te hebben wat het onderliggende probleem is lost niet veel op. Analyseer het probleem en benader het probleem van alle kanten. Neem geen genoegen met de eerste antwoorden en schijnbare oorzaken.Vraag door, graaf verder en verwar de oorzaak van het probleem niet met het probleem zelf. Actie = Reactie is een natuurwet en gebruik deze natuurwet bij het analyseren van het probleem. Gebruik hierbij de 80-20 regel om snel tot de kern te komen. Maak onderscheid tussen de echte oorzaken en de hiervan afgeleide schijnbare oorzaken. Je bent niet te laat gekomen op je werk omdat je de trein hebt gemist. De trein missen is een schijnbare oorzaak maar niet de echte oorzaak. De echte oorzaken liggen veel dieper en om deze te ontdekken moet je dieper graven.

De kern vinden is het probleem oplossen

Pas als je doordringt tot de kern van het probleem kan je het probleem oplossen. Zolang je niet tot de kern van het probleem bent doorgedrongen heb je ook niet de juiste oplossing gevonden. Elke oplossing die je implementeert zonder dat je tot de kern van het probleem bent doorgedrongen, is slechts een paracetamol voor de hoofdpijn. De onderliggende oorzaak van de hoofdpijn is niet weggenomen met het slikken van een paar pilletjes. Dring door tot de kern door een persoonlijke visie te ontwerpen. En stel een plan op hoe je jouw visie wil gaan verwezenlijken.

Formuleer een waardevolle visie

Focus op jouw visie

Stel duidelijke doelen afgeleid van jouw visie en je lost je problemen structureel op. Strategisch denken begint met het formuleren van een visie. Een visie ontwikkelen, overzicht houden, rust bewaren en gerichte actie ondernemen zijn noodzakelijk om betere financiële resultaten te gaan behalen.

Zonder een visie ontbreekt de stip aan de horizon waar al je acties op gericht zijn. De richting ontbreekt, keuzes maken is daardoor moeilijk dan wel onmogelijk, alle opties wil je open houden en dit geeft onrust bij jou.

Maak succes voorspelbaar, focus je op de echt belangrijke zaken, realiseer jouw visie en behaal betere financiële resultaten.

Heb jij al van alles geprobeerd en ben jij geen stap verder gekomen, althans ben jij niet tevreden met waar je nu staat?

  • Wil jij nu jouw onbewuste patronen doorbreken en echt vooruit? 
  • Ben jij ambitieus en wil jij vooruit in het leven? 
  • Wil jij een volgende stap zetten voor jezelf en meer vertrouwen krijgen in het behalen van betere financiële resultaten?

Neem dan nu het besluit en zet ook daadwerkelijk de volgende stap. Volg een stap voor stap proces wat leidt tot een voorspelbaar resultaat.

Doorbreek niet productieve patronen. Realiseer jouw visie en behaal betere financiële resultaten.

Succes is voorspelbaar te maken als jij de juiste dingen, in de juiste volgorde vanuit de juiste mindset doet. Want als anderen het kunnen, dan kan jij het ook! En succes is een proces, niet een gebeurtenis. Dus wanneer jij het juiste stap voor stap proces doorloopt, dan behaal jij meer successen.

Heeft 2020 jou niet gebracht wat je hiervan had verwacht?

Zijn jouw verwachtingen dit jaar niet uitgekomen?

Maak jij je zorgen?

Slaap je slecht?

Ervaar jij stress?

Ben jij bang dat 2021 ook een slecht jaar voor jou gaat worden?

Doorbeek de vicieuze cirkel nu, volg een routekaart met een voorspelbare uitkomst en maak succes voorspelbaar voor jezelf.

error: Content is protected !!