Categorieën
Stap 8 - Zet de volgende stap

Succesvol jaar doelen bereiken

Succesvol jaar doelen bereiken

Is er een stappenplan om succesvol jaar doelen te bereiken?

Deze vraag durf ik volmondig met ja te beantwoorden, mits ……….

En op de puntjes dien je dan een aantal voorwaarden te benoemen.

Deze voorwaarden zijn een aantal kritische succesfactoren waaraan absoluut voldaan dient te zijn, om succesvol jaar doelen te bereiken.

Succesvol jaar doelen bereiken, goed en slecht nieuws

Het goede nieuws is dat er dus een stappenplan is om jaar doelen succesvol te bereiken.

Het slechte nieuws is dat niet alle jaar doelen voor iedereen te bereiken zijn.

Er zijn zoveel factoren van invloed op het bereiken van jaar doelen en het startpunt is voor iedereen ook anders. Dit alleen al maakt dat niet alle jaar doelen voor iedereen te bereiken zijn.

Maar vanuit jouw eigen definitie van succes en jouw eigen ambitie niveau kan je wel degelijk jaar doelen bereiken als je het juiste stappenplan volgt.

En jij maakt jouw eigen succes veel meer voorspelbaar als je dit stappenplan volgt. Welke stappen je dient te volgen zijn uitgebreid in mijn boek beschreven.

  • Het zijn deze stappen die de deelnemers van de academy ook hebben doorlopen.
  • Deze stappen zijn het resultaat en destillatie van een jarenlange begeleiding van ambitieuze mensen.
  • Ambitieus maar > 80% was zeker niet buitengewoon getalenteerd.

En dit is ook goed nieuws. Dit betekent ook dat jij het kan! Je hoeft niet buitengewoon getalenteerd te zijn om jaar doelen te bereiken en meer succesvol te worden.

Vergroot je kansen op succes

En als jij een stappenplan hebt zodat je weet hoe anderen hun jaar doelen hebben bereikt, dan vergroot jij natuurlijk enorm je kansen op succes. Dan maak jij succes voorspelbaar voor jezelf door dezelfde stappen te gaan zetten, vanuit dezelfde mindset en in dezelfde volgorde.

Dit is de belofte die mijn boek in zich draagt. 

Enerzijds krijg je de praktische stappen aangereikt, anderzijds komen mindset en bewustzijn aan bod welke minimaal net zo belangrijk zijn voor jouw succes.

Wat betekent succes voor jou?

En jij bepaalt wat succes wat jou betekent. Succes gaat niet alleen over de geld. En er zijn verschillende niveaus van succes net als er verschillende niveaus van onderwijs zijn. Wil jij het spel spelen op basisschool-, hogere school- of universiteitsniveau?

Er is geen goed of slecht, maar je moet wel ergens starten en veranderingen aanbrengen wil je vooruitkomen. En afhankelijk van waar je nu staat en wat jouw ambitieniveau is, zal iedereen ook andere jaar doelen stellen. De jaar doelen die jij op de juiste manier stelt en waar je op de juiste manier, vanuit de juiste mindset mee aan de slag gaat, die zijn bereikbaar voor jou.

Stel jezelf ook vragen als:

  • Wat vind ik belangrijk?
  • Wat is waardevol voor mij en sluit aan op mijn waarden?
  • Hoe kan ik mijn kwaliteiten het beste inzetten?
  • Welke bijdrage wil ik leveren en welke nalatenschap wil achterlaten?

De Doelen Stellen Gids als hulpmiddel

De Doelen Stellen Gids kan een geweldig hulpmiddel voor jou hierbij zijn.

Je krijgt dan een stappenplan in handen die je continu helpt om een volgende stap te zetten. Je krijgt zicht op je kwaliteiten, gaat aan de slag met je top 10 waarden en weet hoe je jouw kwaliteiten in de juiste rol kan gaan inzetten.

En natuurlijk gaat niet alles vanzelf. Elk ambitieus jaar doelen wat je stelt brengt uitdagingen met zich mee. En dan is het een voordeel als je weet welke uitdagingen op je pad komen en hoe je hier mee kan omgaan. Ook creëer je een enorm voordeel voor jezelf als je actie onderneemt vanuit een mindset van 100% vertrouwen. De acties die je onderneemt zijn totaal anders als je vanuit zelfvertrouwen handelt dan als je vanuit onzekerheid handelt. In De Doelen Stellen Gids schep jij voor jezelf de voorwaarden om te starten met 100% vertrouwen. Je onderneemt dus geen halfslachtige pogingen maar zelfverzekerde acties. Je weet waarom en waarvoor je het doet en wat het jou oplevert.

Welke stap kan jij nu nog meer gaan zetten?

Begin met het formuleren van jouw visie. Hoe je dit doet lees jij in mijn boek. Wil je meer weten over mijn boek?

Of pas de stap voor stap methode toe.

Meld je aan voor de follow-up mails jaarplan aanpak en benut de aanpak van bedrijven.

error: Content is protected !!