Verbeteren van bedrijfsresultaten en Newton

Verbeteren van bedrijfsresultaten en newton

Het verbeteren van bedrijfsresultaten en de wetten van Newton hebben alles met elkaar te maken. De wetten van Newton maken duidelijk dat er een kracht nodig is om een resultaatverbetering in gang te zetten.

Verbeteren van bedrijfsresultaten en Newton

 • Want als er geen kracht wordt aangewend blijft de organisatie in rust volgens deze natuurwet.
 • Hoe groter de gewenste of noodzakelijke resultaatverbetering moet zijn, des te meer kracht hiervoor aangewend zal moeten worden.
 • En er is dus echt heel veel kracht nodig om een grote resultaatverbetering bij een grote (re)organisatie te bewerkstelligen!

En dat is dan ook meteen de reden waarom er te vaak ook helemaal niets terecht komt van een grote reorganisatie. Dit kost volgens deze natuurwet gewoonweg heel veel energie. En zonder de aanwending van genoeg energie is er niet voldoende kracht om de resultaatverbetering in gang te zetten, en dus gebeurt er helemaal niets volgens deze natuurwet. En bovendien, de meeste mensen houden niet van veranderingen. Misschien is onderstaand plaatje van veranderingen en chaos wel herkenbaar voor je?

En natuurwetten gelden altijd, daar zijn het nu eenmaal natuurwetten voor. Het proces van orde naar verval wordt beschreven in de 2e wet thermodynamica.

2e wet thermodynamica

Iets kan goed zijn, maar het kan altijd beter. Sterker nog, als je het niet beter maakt wordt het automatisch slechter.

Zonder het toevoegen van energie ontstaat er automatisch verval en chaos. Je hoeft er helemaal niets voor te doen! Hoe ik dat bedoel? Heel simpel, ruim je kamer, keuken of kantoor een maand lang niet op en het wordt vanzelf vies en stoffig. Het vergt een actieve inspanning om verval en viezigheid te voorkomen.

En dat geldt niet alleen voor je kamer of keuken!

Het vergt eveneens een constante actieve inspanning om verval en chaos binnen jouw bedrijf te voorkomen. Lever je deze actieve inspanning niet, dan krijg je automatisch verval en chaos in processen, kwaliteit en kwantiteit en onrust bij je mensen en collega´s.

Het gevolg laat zich raden … LAGERE BEDRIJFSRESULTATEN.

Entropie

Dit verval, deze chaos heeft een naam in de natuurkunde. Men noemt dit entropie. Het verbeteren van bedrijfsresultaten en Newton hebben een relatie met entropie.

En wil je dit verval aanpakken en probeer je jouw organisatie in beweging te krijgen dan moet je heel veel energie aanwenden om deze beweging op gang te brengen.

De eerste vraag die jij jezelf als leider moet stellen is of er voldoende energie gemobiliseerd kan worden binnen jouw team om de gewenste of noodzakelijke verandering te realiseren?

Ook als de organisatie in beweging begint te komen dan moet er nog steeds veel energie worden aangewend om de beweging te versnellen en momentum te creëren. Is er eenmaal momentum dat moet nog steeds voldoende energie worden aangewend om het momentum in stand te houden. Maar de meeste energie is nodig om de beweging op te starten. Het begin is het moeilijkst, kost veruit het meeste energie en daarom stranden heel veel initiatieven ook al in de beginfase. 

Grote projecten vergen heel veel energie en dus ook een heel team van gedreven mensen die de verandering omarmen! Denk hierbij altijd aan de vitaliteitscurve en de 80/20 regel.

Ontstaat er beweging en begint het momentum op gang te komen, laat het dan nooit stoppen! Maak altijd het project af! Het is een enorme verspilling van energie als je een in gang gezette beweging laat stilvallen en daarna vanuit stilstand weer op gang moet brengen.

Hoe creëer je betrokkenheid?

Formuleer een eigen inspirerende visie en ga aan de slag met het jaarplan.

Een visie brengt richting, overtuiging, toewijding, creëert betrokkenheid, stimuleert de creativiteit en daarmee nieuwe ideeën en leidt tot meer plezier, enthousiasme en energie. En de ingrediënten plezier, enthousiasme en energie maken het (een)eenvoudig(er) om met veranderingen om te gaan.

Omgaan met veranderingen vanuit een visie

Het startpunt voor – hoe om te gaan met veranderingen – is voor mij altijd een heldere en inspirerende visie.

In mijn boek – De Doelen Stellen Gids – krijg jij een methode aangereikt om goed met veranderingen om te kunnen gaan en betere resultaten te behalen.

 • Een inspirerende visie gaat formuleren waar je 100% vertrouwen in hebt.
 • De speerpunten gaat bepalen om jouw inspirerende visie te realiseren.
 • Aan de slag gaat met een jaardoel (een echte doorbraak!), waarmee je een speerpunt van jouw visie realiseert.
 • Aanleert om kansen te zien en betere resultaten te verwachten.
 • Overzicht gaat krijgen.
 • De rust gaat bewaren.
 • Meer plezier, enthousiasme en energie gaat ervaren.

Winstgevend jaarplan schrijven en meer flow ervaren

Creëer een heldere inspirerende visie, maak een strategisch jaarplan en zorg voor alignment. En je gaat meer flow ervaren.

Waarschijnlijk weet jij al dat flow die staat van bewustzijn is, waarin wij onze beste prestaties leveren en ons op ons best voelen. We hebben allemaal wel van deze momenten in ons leven ervaren. Momenten waarop je volledig in het nu bezig was met een activiteit, waar je geen besef meer van tijd had en ook je beste prestaties leverde. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wij helpen jou bij het maken en creëren van jouw eigen heldere inspirerende visie. Want zonder visie geen flow. 

Ga business doelen bereiken vanuit een heldere inspirerende visie, ervaar meer vitaliteit en flow en verdubbel jouw resultaten. 

Doe het en geniet van de reis. 

Missie/Visie/Ambities

De Doelen Stellen Gids


Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen 
een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

 

Doelen Stellen Gids
Jeroen LangeveldVitaliteit is mijn hoogste waarde.

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn! Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw potentieel kunnen vervullen en jouw inspirerende visie kunnen realiseren en jouw missie gaan vervullen. Zo simpel is het. 

Specialisaties Doelen Stellen Gids

Doe het, geniet van de reis en blijf zoeken naar manieren om betere resultaten te behalen! 

Kernwaarden van De Doelen Stellen Gids

Telefoon: 06 51 32 83 84

Mail: Jeroen@DoelenStellenGids.nl

Tijdelijke Actie - Gratis lidmaatschap ledengedeelte als je nu mijn boek bestelt


Boek – Doelen bereiken vanuit een visie is met de thuiswinkel waarborg te bestellen bij Boekenbestellen.nl

Bestel mijn boek door op de bestellen knop te klikken. Jij wordt dan doorverwezen naar de site van Boekenbestellen.nl, waar jij in een beveiligde omgeving kan afrekenen en het boek direct toegezonden krijgt via post.nl 

Maak succes voorspelbaar

Winstgevend jaarplan schrijven op het ledengedeelte

Wat ga jij doen op het ledengedeelte?

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven en jouw resultaten verdubbelen binnen 3 jaar. 

En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren. Ik leer je te ‘spelen’ met een winstgevend jaarplan, want het moet niet op werken gaan lijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek vanaf maandag 15 augustus bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol (maximaal 15 leden) Je leest hier meer over deze tijdelijke actie.

Missie van de ledensite Doelen Stellen Gids:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit en service leveren op het gebied van business doelen bereiken vanuit een visie, tegen een zo laag mogelijk tarief als mogelijk is.

Specialisaties:

  1. Winstgevende jaarplannen (inclusief inspirerende heldere visie).
  2. Flow ervaren.
  3. Doelen Stellen navigatie met de doelen stellen gids navigator.

Nader kennismaken, begin hier:

Privé:

Begin met de juiste vragen te stellen en ontwerp een levensplan.

Zakelijk:

Begin met het Jaarplan Traject, de basis voor betere bedrijfsresultaten en download het jaarplan sjabloon.

Blogs:

Lees onze blogs.

Vergeet niet ons gratis ebook te downloaden.

Klik op ons gratis ebook en je wordt doorverwezen naar de site van enormail, waar jij je mailadres kan invullen en vervolgens direct het boek kan downloaden.

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Ontbreekt de drive binnen jouw team? 

Ontbreekt dan misschien ook een inspirerende heldere visie?

De beste teams hebben een interne drive en ook een gemeenschappelijke visie!