Categorieën
Businessplan Stap 4 - Verkrijg 100% vertrouwen in jouw doel

Zet je kwaliteiten in en bereik doelen

Zet je kwaliteiten en bereik doelen

Zet je kwaliteiten in en bereik jouw doelen en krijg nog meer zelfvertrouwen.

In de vorige blog heb ik een manier beschreven om meer vertrouwen in het bereiken van doelen te krijgen als jij nu geen vertrouwen hebt. In deze blog het vervolg.

Zet je kwaliteiten en bereik doelen

  • Iedereen heeft specifieke kwaliteiten en is uniek op een bepaald gebied.
  • De kunst is om te ontdekken wat jouw specifieke gebied is en waar en hoe jouw unieke kwaliteiten het best tot hun recht komen.
  • Zelfvertrouwen ga je niet krijgen als je alleen maar kritiek krijgt.
  • En kritiek blijf je krijgen als je niet jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol inzet.

Applaus in plaats van kritiek

Je moet jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol gaan inzetten om applaus te krijgen in plaats van kritiek. Wanneer je applaus en complimenten krijgt groeit je zelfvertrouwen.

Bedrijven kunnen alleen succesvol zijn als zij hun specifieke niche vinden. Bedrijven kunnen niet tegen iedereen concurreren en doen dat ook niet! En dat zou jij ook niet moeten willen! Dus zet je kwaliteiten in en bereik jouw doelen.

Je kan niet overal even goed in zijn. Jij niet en niemand niet. Zet jouw kwaliteiten in en vorm een team. Wanneer je aan jezelf twijfelt draagt dit natuurlijk niet bij aan het succesvol bereiken van jouw doelen. Maar wanneer jij jouw kwaliteiten vanuit de juiste rol inzet, dan heb je wel zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen draagt overduidelijk wel bij aan het realiseren van doelen.

Wil je een volgende stap zetten dan is het noodzakelijk dat je jouw niche vindt. Jouw eigen niche vinden en meer (zelf)vertrouwen ontwikkelen hebben een 1 op 1 relatie. Wil jij meer applaus krijgen dan moet je beginnen de huidige situatie te accepteren zoals deze is. Van hieruit ga je veranderingen aanbrengen.

Vorm een team

Succesvolle bedrijven worden gevormd door succesvolle teams. De teamleden vullen elkaar aan.

Iedereen zet zijn kwaliteiten in vanuit de rol waarin deze kwaliteiten het beste tot hun recht komen. En als alle teamleden dit doen, dan vormen zij een sterk team. Iemand die zijn kwaliteiten vanuit de juiste rol inzet creëert hogere verwachtingen voor zichzelf. En hogere verwachtingen zijn het startpunt om betere resultaten te gaan behalen.

Ga geen gevecht aan wat je niet kan winnen. Dus als je zwak bent op bepaalde onderdelen vorm dan een team. Een inspirerende visie nodigt anderen uit om samen met jou een team te vormen. Wat is jouw visie? Wil jij een eigen visie formuleren maar weet je niet hoe?

Ga doen wat succesvolle bedrijven doen. Formuleer een inspirerende visie, zet je kwaliteiten in en bereik jouw doelen. Het applaus volgt vanzelf.

Team doelen stellen

De jaarplan aanpak resulteert in een aantal concrete doelen. Deze heldere en concrete doelen geven het team focus. Het team focust zich op de meest belangrijke doelen die bijdragen aan het realiseren van de ambities van het bedrijf.

En dit is wat jij ook moet doen. Ook jij dient focus aan te brengen. Je kan niet alles doen en ook is niet alles even belangrijk. Er zijn altijd enkele zaken die veel belangrijker zijn voor jouw succes dan al die andere zaken die ook om aandacht schreeuwen. Jouw visie geeft jou deze focus. De speerpunten om jouw visie te realiseren zijn het meest belangrijk. Hier dien jij je focus op te richten. Zet je kwaliteiten in bereik doelen die belangrijk voor je zijn.

Leren van de jaarplan aanpak?

De Doelen Stellen Gids aanpak vertoont veel overeenkomsten met de jaarplan aanpak van succesvolle bedrijven. Hoe het jaarplan traject verloopt heb ik hier uitgebreid beschreven. In aanvulling op deze beschrijving heb ik een aantal follow-up mails geschreven welke ook jij kan ontvangen. Je dient je wel even aan te melden hiervoor.

Meld je aan voor de follow-up mails jaarplan aanpak en kopieer de aanpak van bedrijven.

Leg de fundatie voor jezelf

Hoe krijg ik nog meer vertrouwen in het bereiken van doelen? Ga een stevige fundatie voor jezelf leggen.

In mijn nieuwe boek leg jij in deel 1 van het boek een stevige fundatie onder jouw leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. En wanneer jij de fundatie hebt gelegd, dan ga je verder bouwen. Je bouwt dan stap voor stap verder op de fundatie, welke gevormd wordt door:

  • Jouw missie.
  • Een heldere visie.
  • Waarden gedreven te handelen.
  • Je kwaliteiten vanuit de juiste rol te gaan inzetten.
  • Een paar eenvoudige principes voor jezelf te gaan bepalen hoe jij wil werken.

 

Je leest hier meer over doelen bereiken vanuit een visie.

Vergroot jouw kansen op succes

Ontwikkel je eigen persoonlijke visie en begin met een stappenplan en aanpak die wij als basis hebben uitgewerkt. Een basis waarmee vele deelnemers aan ons intern opleidingstraject een basis voor hun persoonlijk succes hebben gelegd en hun doelen hebben bereikt. , Hiermee vergroot jij ook enorm je kansen op succes.

Maak succes voorspelbaar voor jezelf door dezelfde stappen te gaan zetten, vanuit dezelfde mindset en in dezelfde volgorde.

Zet je kwaliteiten en bereik jouw doelen

Hoe? Je leest er alles over in mijn boek welke je hier kan bestellen.

Heeft het gelopen jaar jou niet gebracht wat je hiervan had verwacht?

Zijn jouw verwachtingen niet uitgekomen?

Maak jij je zorgen?

Slaap je slecht?

Ervaar jij stress?

Begin dan een een eigen levensplan te ontwerpen.

Winstgevend Jaarplan Schrijven en betere financiële resultaten behalen?

De Doelen Stellen Gids Trainingen

1 – Training – Doelen Bereiken

2 – Flow-Training

3 – Winstgevend Jaarplan Schrijven

Klik op de link voor meer informatie.

Doelen Stellen Gids
Jeroen Langeveld
error: Content is protected !!