Zet je kwaliteiten in

Zet je kwaliteiten in en pak de juiste rol op maakt deel uit van de serie follow-up mails jaarplan traject.

Zet je kwaliteiten in

Deze pagina maakt onderdeel uit van de follow-up mails na het downloaden van het Jaarplan sjabloon. Kom je rechtstreeks op deze pagina, dan raad ik je aan om ook het Jaarplan Sjabloon te downloaden en je onderstaand aan te melden om de follow-up mails Jaarplan stappenplan te ontvangen.

Jaarplan Sjabloon Doelen Stellen Gids

 

Vul je naam en email adres in en je krijgt direct een mailtje met de download link van mij gemaild.

Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven via de link onderaan in de mailing.

Zet je kwaliteiten in en pak de juiste rol op. Wanneer je jouw top 10 waarden scherp op je netvlies hebt staan, dan vallen de kwartjes op hun plaats en wordt het eenvoudig om je visie helder te formuleren en je missie te bepalen.

Elke rol heeft een eigen missie en visie. Om goed tot je recht te komen in een bepaalde rol zal jij jouw kwaliteiten volop dienen in te kunnen zetten.

Je hebt je waarden nu scherp op je netvlies staan. Je weet welke waarden van jou vervuld moeten worden om echt het verschil te kunnen maken. Dat betekent dat je een hele belangrijke en grote stap hebt gezet!

Stel je nu eens voor dat je vanuit deze waarden ook nog eens je kwaliteiten kan gaan inzetten. Je mag best een beetje fantaseren en wegdromen hierbij.

Zet je kwaliteiten in en pak de juiste rol op.

Kan jij je voorstellen wat dan allemaal mogelijk gaat worden voor je? In plaats van plichtsmatig je werk te doen ga je een enorme drive krijgen. Werken is nog steeds werken, maar het voelt niet meer als werken als je begrijpt wat ik bedoel.

Iedereen heeft bepaalde sterktes maar ook bepaalde zwaktes.

Niemand komt goed tot zijn recht als hij niet in zijn kracht wordt gezet. Max Verstappen is een geweldige coureur en misschien ook nog wel een aardige voetballer. Maar stel hem op in het eerste team van Ajax, Feijenoord of PSV en hij valt gigantisch door de mand. En voor jou en mij is dat niet veel anders.

Ik zie helaas te vaak hoe competente en ambitieuze medewerkers op een plek worden neergezet waar zij gewoonweg niet goed uit de voeten kunnen komen, omdat zij op die plek niet in hun kracht worden gezet.

Ook zelf heb ik dit te vaak meegemaakt. Het is frustrerend om te ervaren dat je wel je best doet maar niet uit de verf komt. Bovendien zal het je veelal nog heel veel energie kosten ook. Te vaak kiezen mensen ervoor om maar te volharden in een rol of omgeving waar zij nooit het verschil kunnen maken.

Je kan je wel afvragen of dit een bewuste keuze is? Ik vertelde niet voor niets over de relatie tussen angsten, afwijzingen en veranderingen.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Nu je jouw waarden op je netvlies hebt staan wordt het ook tijd om zicht te krijgen op je kwaliteiten om deze kwaliteiten vervolgens ook te gaan inzetten om in je kracht te gaan staan. En als dat betekent dat je veranderingen moet gaan aanbrengen, doe dat dan ook.

Hiermee zeg ik nadrukkelijk niet dat je het roer van de ene op de andere dag volledig moet omgooien. Zeer zeker niet! Wat ik wel zeg is dat je elke dag steeds meer keuzes vanuit je waarden kan gaan maken en elke dag steeds een beetje meer je kwaliteiten kan gaan inzetten. Wanneer je dit stap voor stap blijft doen dan is de impact op de lange termijn enorm positief.

De meest eenvoudige manier om achter je kwaliteiten te komen is om weer naar je eigen leven te kijken. Of je er nu van bewust bent of niet, je zet altijd je kwaliteiten in en hebt dit ook altijd gedaan. Misschien kwamen je kwaliteiten nog niet helemaal goed uit de verf of bracht je jouw kwaliteiten niet op alle levensgebieden evenveel naar voren, je kwaliteiten zitten in jou en zoeken altijd een weg naar buiten. Het goede nieuws is dus dat ze al zichtbaar zijn geweest.

Herontdek jouw kwaliteiten

Zet je kwaliteiten in en pak de juiste rol op.

Het is aan jou om ze nu weer te (her)ontdekken en scherp op je netvlies te krijgen om ze vervolgens bewust te gaan inzetten.

Geef antwoord op de vraag waar jij jouw expertise het beste hebt kunnen laten zien? En wees niet te bescheiden.

Vaak vinden wij onze eigen prestaties vanzelfsprekend en kijken we op tegen andermans prestaties. Waar word je ook nu weer enthousiast over als je de beelden terughaalt in de geest?

Wanneer jij nu nog niet geheel tot je recht komt, dan zegt dat helemaal niets over je kwaliteiten maar alles over je huidige rol of de huidige omgeving waarin je acteert.

Het is wel belangrijk om eerst je waarden en kwaliteiten op je netvlies te hebben staan voordat je op zoek gaat naar de juiste rol en de juiste omgeving.

Heb je hulp nodig bij het formuleren van jouw eigen visie, laat het mij weten. Stuur een mail naar jeroen@doelenstellengids.nl met een korte omschrijving van het probleem waar je tegen aan loopt of wat je vragen zijn. Je krijgt altijd antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!